Suroviny
- kuřecí stehno (s kostí a kůží) 6 ks
Marináda
- sójová omáčka 60 ml
- ocet (bílý) 120 ml
- česnek (rozetřený) 6–8 stroužků
- pepř celý 1 lžička kuliček
- bobkový list 2 ks
Postup přípravy
- Všechny přísady na marinádu promíchejte v širokém kastrolu nebo větší pánvi. Kůží dolů pak vložte stehna.
- Při vysoké teplotě uveďte do varu, pak teplotu snižte, nádobu přikryjte a zlehka vařte 20 minut. Maso pak obraťte a opět zlehka přikryté vařte ještě 10 minut.
- Nádobu odkryjte a pak při vyšší teplotě nechte omáčku odvařit a zhoustnout, 5 až 10 minut. Během této doby maso několikrát obraťte a přelévejte omáčkou. Podávejte s bílou vařenou rýží.
PRIMA TIP: Vzhledem k tomu, že se jedná o národní poklad, existuje na kuře adobo bezpočet receptů. Základem ale zůstává jeho navinulá pikantnost. Na Filipínách se používá tamní bílý ocet z cukrové třtiny, můžete ale použít i jiný bílý ocet. Kvasný lihový ocet je silnější, zřeďte ho tedy případně vodou nebo jeho množství upravte podle vlastní chuti.
Vyzkoušejte také recept na lahodné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE