redakce Prima FRESH

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Moje hodnocení
1x

Dnes je toto jídlo filipínským národním pokladem a úctu mu vzdali i španělští dobyvatelé souostroví už počátkem 17. století i tím, že uznali výhodnost navinulé marinády, která v horkém podnebí napomůže uchovat čerstvost masa. Koneckonců, španělský výraz adobo neznamená nic jiného, než právě marinádu či nálev. Zvláštností přípravy je ale to, že se kuře v marinádě už rovnou dusí a nenakládá se předem.

6 porcí
60 minut
filipínská

Suroviny

Marináda

Postup přípravy

  1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v širokém kastrolu nebo větší pánvi. Kůží dolů pak vložte stehna.
  2. Při vysoké teplotě uveďte do varu, pak teplotu snižte, nádobu přikryjte a zlehka vařte 20 minut. Maso pak obraťte a opět zlehka přikryté vařte ještě 10 minut.
  3. Nádobu odkryjte a pak při vyšší teplotě nechte omáčku odvařit a zhoustnout, 5 až 10 minut. Během této doby maso několikrát obraťte a přelévejte omáčkou. Podávejte s bílou vařenou rýží.
PRIMA TIP: Vzhledem k tomu, že se jedná o národní poklad, existuje na kuře adobo bezpočet receptů. Základem ale zůstává jeho navinulá pikantnost. Na Filipínách se používá tamní bílý ocet z cukrové třtiny, můžete ale použít i jiný bílý ocet. Kvasný lihový ocet je silnější, zřeďte ho tedy případně vodou nebo jeho množství upravte podle vlastní chuti.

Vyzkoušejte také recept na lahodné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty