Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketová pizza s vejcem
Oblíbená rychlovka tentokrát v kompletně bezmasém provedení se stane hitem léta!
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
Základ:
- velké cukety 2 ks
- nastrouhaná mozzarella 60 g
- hladká mouka 50 g
- česnek jemně nasekaný 1 stroužek
- sušené oregáno 1 lžička
- vejce, rozšlěhané 1 ks
Náplň:
- rajčatová omáčka 2 lžíce
- chřest, rozkrojený a nakrájený na kousky 3 stonky
- cherry rajčata, nakrájená 6 ks
- Olivový olej 1 lžíce
- Vejce 2 ks
- nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- čerstvé bylinky podle chuti
- Sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu a vložte do ní pizza kámen nebo plech. Cuketu nakrájejte na spiralizéru nebo škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky. Ve velké míse promíchejte cuketu s 1 lžičkou soli a nechte 15 minut stát. pak z ní v utěrce vymačkejte všechnu vodu.
- Cuketu pak promíchejte se sýrem, moukou, česnekem, bylinkami, vejcem a trochou soli. Směs přesuňte na kus papíru na pečení a vytvarujte z ní placku asi 25 cm v průměru a vymačkejte vyšší okraje. Na papíru přesuňte do trouby na pizza kámen nebo na plech a pečte 8 až 10 minut, až placka začne hnědnout. Vyndejte ji z trouby.
- Na placku navršte kousky rajčat a chřestu promíchané s olejem, osolte a opepřete. Teplotu trouby snižte na 200 °C, pizzu vraťte do trouby a pečte ještě 8 minut. Pak ji opět opatrně vyndejte, navrch rozklepněte vejce, posypte parmazánem a dejte ještě na 3 až 4 minuty do trouby, aby vejce ztuhla. Nakonec posypte zbylým parmazánem a bylinkami a podávejte.
Cuketová pizza s vejcem , Foto: L.A. CREATIVE FOOD