Základ
- cuketa (velké kusy) 2 ks
- mozzarella (nastrouhaná) 60 g
- hladká mouka 50 g
- česnek (jemně nasekaný) 1 stroužek
- oregano (sušené) 1 lžička
- vejce (rozšlěhané) 1 ks
Náplň
- omáčky (rajčatová) 2 lžíce
- chřest (rozkrojený a nakrájený na kousky) 3 stonky
- cherry rajčata (nakrájená) 6 ks
- olivový olej 1 lžíce
- vejce 2 ks
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- bylinky (čerstvé podle chuti)
- sůl
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na nejvyšší teplotu a vložte do ní pizza kámen nebo plech. Cuketu nakrájejte na spiralizéru nebo škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky. Ve velké míse promíchejte cuketu s 1 lžičkou soli a nechte 15 minut stát. pak z ní v utěrce vymačkejte všechnu vodu.
- Cuketu pak promíchejte se sýrem, moukou, česnekem, bylinkami, vejcem a trochou soli. Směs přesuňte na kus papíru na pečení a vytvarujte z ní placku asi 25 cm v průměru a vymačkejte vyšší okraje. Na papíru přesuňte do trouby na pizza kámen nebo na plech a pečte 8 až 10 minut, až placka začne hnědnout. Vyndejte ji z trouby.
- Na placku navršte kousky rajčat a chřestu promíchané s olejem, osolte a opepřete. Teplotu trouby snižte na 200 °C, pizzu vraťte do trouby a pečte ještě 8 minut. Pak ji opět opatrně vyndejte, navrch rozklepněte vejce, posypte parmazánem a dejte ještě na 3 až 4 minuty do trouby, aby vejce ztuhla.
- Nakonec posypte zbylým parmazánem a bylinkami a podávejte.