Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Gastronomické zážitky z dalekého Japonska

Gastronomické zážitky z dalekého Japonska - Shabu shabu

Gastronomické zážitky z dalekého Japonska - Shabu shabu Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

  • Zavřít
Gastronomické zážitky z dalekého Japonska - Shabu shabu

Gastronomické zážitky z dalekého Japonska - Shabu shabu Zdroj: Tereza Pánková TASTYTALKINGS.COM

Japonská kuchyně není jen o sushi. Pracuje sice se syrovými či nějakým způsobem zpracovanými rybami nebo mořskými plody, ale to není vše. Máme pro vás výběr několika pokrmů, které při své cestě po Japonsku ochutnala Tereza z TastyTalkings!

Seznam.cz banner

Konečně se mi splnil můj dlouholetý sen – podívala jsem se do Japonska! I když nešlo o tradiční turistický výlet na vlastní pěst – cestovala jsem se studenty z různých koutů světa – náš program byl velmi pestrý a zahrnoval i seznámení s místní kuchyní. V mém případě ale nezůstalo jen u domluvených obědů a večeří, kupovala jsem si různé svačinky a sladkosti, kdy se jen dalo!

Popravdě, po návratu do České republiky mi japonská kuchyně neskutečně chybí. Po každém jídle jsem si připadala plná tak akorát a pestrost ochutnaných pokrmů mi brala dech. Už před odletem jsem totiž věděla, že japonská gastronomie není jen o sushi...

Během pobytu jsem nemohla vynechat známý Ramen, který jsem si dopřála v jednom malém tokijském bistru kousek od hotelu. Skvěle dochucený vývar, pořádný kus masa, hromada nudlí a skvělé řasy. Původem je sice z Číny, ale bistra nabízející tuto vynikající polévku jsou v Japonsku opravdu populární.

Shabu-shabu

Velkým zážitkem pro mě byla večeře v tradiční restauraci v Kjótu. Dovnitř člověk mohl vstoupit pouze bez bot a sedělo se na zemi – tomuto způsobu sezení u stolu se v japonštině říká "zashiki". A nebojte, před vstupem na toaletu jsou pro hosty samozřejmě připraveny speciální pantofle.

A co jsme měli k jídlu? Tradiční pokrm Shabu-shabu. Na stole byl připraven velký hrnec s vodou a kostkami tofu, porce hub enoki, klíčků a především plátků masa. K tomu jsme mohli ochutnat plátky syrových ryb, rýži, tempuru a porci nakládané zeleniny. Vše spočívá v tom, že si každý ze strávníků sám připraví vlastní porci masa (zeleniny) ve vroucí vodě a poté ji namočí do jedné z omáček. Název "shabu shabu" je odvozen od zvuku, který je slyšet během vaření – přiznám se, nic takového jsem nezaslechla – nicméně jídlo bylo famózní a rozhodně doporučuji!

Taiyaki

Při každé procházce jsem si v obchodu s potravinami nebo v pouličním stánku koupila nějakou malou sladkost nebo svačinku. Jeden den to byly špízky s kuličkami Dango (připravované z rýžové mouky a často i obarvené nebo s nějakou omáčkou), další zase Dorayaki lívanečky (dva lívance se sladkou náplní z adzuki fazolí uprostřed) nebo Taiyaki. Sladkost nesoucí toto jméno můžete vidět na fotce nad textem, je to vlastně těsto upečené do tvaru rybičky a uvnitř je nejčastěji sladká pasta z adzuki fazolí. Chuťově mi připomíná vafle, takže nezvyklá se vám může zdát především fazolová náplň. Já ale s fazolemi nasladko problém nemám, dokonce jsem si na nich opravdu pochutnala.

Bentō

Celosvětově známým japonským pokrmem je samozřejmě Bentō. Krabičky naplněné všelijakými ingrediencemi – většinou nechybí rýže, porce ryby nebo masa a nakládaná nebo jiným způsobem upravená zelenina. Velice často si tyto krabičkové obědy připravují lidé v Japonsku do práce nebo do školy, jelikož se dají jednotlivá patra snadno poskládat na sebe. Bentō si ale můžete dát i v restauraci, já jsem si takto pochutnala na smažené i nakládané zelenině, rýži, krevetovém salátku a především na neskutečně chutné olihni. A nechyběla ani známá miso polévka. K tomuto způsobu stravování se ještě vrátím později, často se totiž takto obědvá či večeří při cestě vlakem nebo letadlem.

Momiji manjū

Japonské sladkosti jsou v mnoha případech pro Evropana velkou neznámou. Některé druhy jsou z rýžové mouky, mají nezvyklé náplně i tvary.

Já jsem kromě již zmiňových sladkostí jako např. Dango nebo Dorayaki ochutnala i Mochi nebo Daifuku. Při cestě na ostrov Miyajima jsem ale zjistila, že mířím na místo, kde se vyrábí specifická sladkost s názvem Momiji manjū. Věřím, že tento koláček ve tvaru javorového listu zachutná řadě z vás – je totiž připravován z piškotového těsta, a i když je uvnitř již tradičně náplň z fazolek, připomíná spíš sladkou marmeládu, takže si ji s běžnými fazolemi nemusíte nutně spojovat.

Kromě toho se zde prodává i varianta s čokoládou nebo ovocným džemem, ale osobně si myslím, že fazolová varianta je zdaleka nejlepší (vyzkoušela jsem totiž všechny zmíněné).

Ostrov Miyajima rozhodně stojí za návštěvu nejen kvůli Momiji manjū – pokud se zajímáte o tradiční chrámy, svatyně nebo jste si vždycky chtěli pohladit živou srnku. Těch je totiž ostrov plný!

Okonomiyaki

Ano, přiznávám. Toto jídlo na fotografii nevypadá příliš vábně, ale v Japonsku se řadí mezi další známé – Okonomiyaki. Provedení se liší v každém regionu a variace jsou obvyklé v těstech i posypech.

Bohužel si přesně nepamatuji, jaký druh byl ten, který jsem ochutnala já, ale typově odpovídal tomu z Hiroshimy. Obsahoval zelí, nudle, vejce i mořské plody, to vše bylo opečené a následně zalité neskutečným množství omáčky. Navrch navíc přistála pořádná porce "katsuobushi". A cože to je?

Katsuobushi jsou tenké hoblinky tuňáka; jejich příprava je ale velmi náročná – filety tuňáka bez kostí se nejdřív několik hodin udí a poté suší na slunci postříkané speciálně vytvořenou plísní. Týdny, měsíce i rok, tak dlouho může být tento proces opakován, což se samozřejmě projeví na kvalitě výsledného produktu.

Letištní svačinka

Jak jsem slíbila, vracím se opět ke krabičkovým obědům. Ty jsou totiž velmi populární nejen v restauracích nebo jako jídlo do školy, běžně na ně narazíte na nádražích či letištích. Já jsem si jeden takový box koupila při čekání na letišti Haneda.

Bentō boxíkům prodávaným na nádraží se jinak říká "ekiben" (eki = stanice, nádraží), našla jsem i speciální název pro ty, které koupíte na letišti – "soraben" (sora = nebe).

Výběr je opravdu neskutečný, zahlédla jsem krabičky s rýží a zeleninou, ale také sendviče naplněné smaženým masem nebo rolky plné ryb. Na cestu jsem si koupila rolky na styl sushi, které ovšem nebyly obaleny v řase, ale v plátcích smaženého tofu (alespoň to tedy tak chutnalo). Vršek měla každá dvojice rolek dozdobený něčím jiným - nakládanou zeleninou, houbami nebo třeba půlkou kaštanu.

Kromě těchto svačinek jsem si již před cestou do Japonska oblíbila Onigiri, slané rýžové bochánky s různými náplněmi. Na delší cestu Shinkansenem perfektní!

Snídaně v japonském stylu

A jako poslední pro vás mám snídani "japanese style". První ráno jsem se trochu obávala, jestli můj žaludek po tak dlouhém letu zvládne netradiční snídani. Po pár soustech jsem ale zjistila, že rozhodně ano! Snídaně v hotelu se téměř nelišila od jídla, které byste si mohli dát odpoledne. Všechno si ale člověk mohl nandat v podstatně menších porcích. V Japonsku se každopádně snídá především rýže, miso polévka a něco k tomu (vaječná omeleta, kus ryby, ale také řasy a nakládaná zelenina). Musím říct, že miso polévka po ránu je neskutečný lék – vždycky mě postavila na nohy. Kromě toho jsem ale ochutnala výborné tofu, několik rýžových bochánků, mořské řasy a také např. švestku umeboshi (jako jediná mi z toho všeho nechutnala, v kombinaci s rýží je ale možná o něco lepší). U některých snídajících jsem zahlédla i pokrm "natto", což jsou fermentované sójové boby – na ty jsem si ale opravdu netroufla. Slyšela jsem, že jsou opravdu výrazně cítit a ani na pohled nevypadají vábně, je to spíš taková lepkavá hmota.

Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS

Po týdnu stráveném v Japonsku jsem si zdejší kuchyni oblíbila ještě víc. Vyhovuje mi velikost porcí stejně jako skladba jídla (nikdy jsem si nepřišla vyloženě nacpaná, ale vždy dostatečně nasycená). Rozhodně se při cestě po této zemi nebojte experimentovat, stojí to za to! :)

Vítejte u Tasty Talkings!

Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit!

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky Japonsko zelenina restaurace maso rýže omáčka polévka tipy pokrm cukrovinka tofu asijská kuchyně astronomie

Návrhy pro vás

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti Hlavní jídla

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Nápoje
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení Polévky

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd Maso

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci Recepty

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Maso

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové Sladké

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové


Přečtěte si také

Hlavní jídla
Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí tataráček obohacený kapkou skotské whisky, servírovaný na morkové kosti

Prostřeno: Hovězí tataráček obohacený kapkou skotské whisky, servírovaný na morkové kosti

Prostřeno!
Prostřeno: Ústřice Rockefeller v sametové omáčce s pečeným špenátem a kapkou absinthu

Prostřeno: Ústřice Rockefeller v sametové omáčce s pečeným špenátem a kapkou absinthu

Prostřeno!
Prostřeno: Poctivá bujabéza vylepšená špetkou koňaku podle zrádce Honzy

Prostřeno: Poctivá bujabéza vylepšená špetkou koňaku podle zrádce Honzy

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená chobotnice glazovaná bourbonem

Prostřeno: Pečená chobotnice glazovaná bourbonem

Prostřeno!
Prostřeno: Crêpes Suzette podle Jana Vlachynského

Prostřeno: Crêpes Suzette podle Jana Vlachynského

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Koláč s tvarohovou náplní a sněhovou čepicí podle Anuše Kejřové

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou Sladké

Dunajské vlny – vrstvené řezy s rebarborou a čokoládovou polevou

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti Sladké

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Maso
Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Snadné kuřecí placičky s bramborovou kaší – rychlý a vydatný oběd

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením Maso

Těhotnej kuchař: Hovězí na divoko – pomalu pečené maso na víně s kořenovou zeleninou a divokým kořením

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí Zelenina

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Nápoje
Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer
9

Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen Nápoje

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami Polévky

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso Předkrmy a chuťovky

Retro camping salát podle receptu z řeznictví Naše maso

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák Předkrmy a chuťovky

Kuřecí nudličky s červenou paprikou na topince – jemně pikantní směs à la kaťák

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Kynutý zamotaný koláč s jahodami a pudinkem – vyzkoušejte šťavnatý moučník plný chuti

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Recepty
Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Bílý chřest se strouhankou a pečenou bramborou podle Lukáše Soukupa z Brambor na Pankráci

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou Saláty

Poklady belgické kuchyně: Lutyšský bramborový salát s fazolkami, jablky a křupavou slaninou

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem Saláty

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

Ukrajina má v novém papeži naději. Postaví se Lev XIV. proti Trumpově izolační politice? Prošlé potraviny jdou na dračku, ušetří až polovinu. Obliba „zlevněnek“ poroste, tvrdí experti Farský: Dostál je nebezpečný pro ČR. Nechci nás hnát do války, opáčil europoslanec

prima-zeny

Novinky ze ZOO: Vycouvání z erotiky, jógový ezo byznys a modrá pilulka pro králíka Mámy podle horoskopu: Ty nejlepší jsou narozené ve znamení Ryb a Raka Kvíz: Božský Jiří Bartoška a jeho nejslavnější role

prima-zoom

Co člověk zažije půl minuty po smrti? Nejohroženější primáti světa můžou vyhynout do roku 2030. Alarmující seznam jimi však jen začíná Sověti zajistili Prahu a vyrazili do poslední bitvy s Němci. Konec 2. světové války v Čechách se zvrhnul v masakr

prima-fresh

Kurkumová rýže z jednoho hrnce s paprikou a kořeněnou posypkou – recept plný orientální chuti Dejte si jednoho Fešáka aneb Starý dobrý Old Fashioned v moderním pojetí pro každý večer Chřestová polévka se šunkou a sýrem – delikátní krém v luxusním provedení

prima-cool

Jaká bude Nolanova Odysea? Česká hra byla zneužita k válečné propagandě. Pusťte si video s falešnými záběry Trumpova cla se nevztahují na Jamese Bonda. Prezident USA to obhájil bizarní historkou

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Nesmrtelný miliardář: Bryan Johnson utrácí dva miliony dolarů ročně, aby žil věčně Soud s Diddym začal: Sex, vydírání a temné večírky pod drobnohledem

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Ledoví muži letos nezklamou, v noci bude pod nulou. Kdo byli Pankrác, Servác a Bonifác? Rajčata, papriky i okurky sázejte ven až po ledových mužích. Víte proč? Pěstujte pryskyřník asijský a užívejte si jeho krásné květy celé léto

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.