Moje vzpomínky na neděli

Česnečka vyprošťovačka – polévka, která vás postaví na nohy

Moje hodnocení
2x

Záchrana po dlouhé noci, ale také po přemíře jídla a pití. Když už nepomůže procházka na čerstvém vzduchu a vydatný spánek, uvařte si česnečku a jděte se ještě chvilku natáhnout. Spolehlivě funguje i při nachlazení a virózách. Vyzkoušejte recept od Báry z blogu Máma peče doma.

4 porce
45 minut
česká

Polévka

Krutony

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnek oloupejte a nožem jednotlivé stroužky naplocho rozmáčkněte, aby pustily šťávu.
  2. V kastrolu rozehřejte sádlo, vsypte cibuli a orestujte ji dosklovita. Mezitím pokrájejte uzené maso. Přisypte ho k cibuli a společně opékejte ještě 2 minuty. Zalijte vývarem, prolisujte do něj česnek, promíchejte, přiklopte a vařte 20–25 minut.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory oloupejte, pokrájejte na kostičky a uvařte zvlášť 15–20 minut doměkka. Slijte je.
  4. Chleba nakrájejte na stejně velké kostičky. Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte v předehřáté troubě 10 minut dozlatova a dokřupava.
  5. Vejce prošlehejte vidličkou dohladka. Polévku dochuťte majoránkou, solí a pepřem. Přidejte brambory a vejce a povařte 2 minuty. Sýr nastrouhejte najemno.
  6. Polévku podávejte s chlebovými krutonky a strouhaným sýrem.

Vyberte si z dalších receptů na tradiční i nevšední česnečku

Vyzkoušejte recept na tradiční česnečku podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Moje vzpomínky na neděli

Barbora Gorecká Moje vzpomínky na neděli

Moje vzpomínky na neděli jsou už třetí kuchařkou oblíbené foodblogerky Báry Gorecké alias Máma peče doma. Nová kniha je provoněná domovem, napsaná s láskou a je plná vzpomínek na dětství, babičky i maminku a jejich báječnou kuchyni.

Na 352 stranách najdete 150 klasických českých a slovenských receptů rozdělených do 7 kapitol (chuťovky a pečivo, pomazánky, saláty, polévky a zavářky do nich, hlavní jídla a přílohy, sladké a Vánoce).

Vůně čerstvého chleba, chuť poctivé bramboračky, báječná svíčková, nadýchaná bábovka… To vše, a ještě mnohem víc najdete na stránkách nové knížky, která oslní nejen výběrem receptů, ale i překrásnými fotografiemi a ilustracemi.

Knihu lze koupit na mamapecedoma.com.


Přečtěte si také

Recepty