návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vyprošťovací česnečka s kroupami

4 porce
do 2 hodin
Vyprošťovací česnečka s kroupami
Vyprošťovací česnečka s kroupami Autor: Slepičárna blog
Po bujarém večírku neexistuje snad nic lepšího. Pořádná porce horké polévky, která vás dostane z nepříjemné kocoviny. Obzvlášť před novoročními oslavami proto doporučujeme navařit celý hrnec hezky předem, třeba právě této vynikající česnečky. ;)

Článek

Nejlepší vyprošťovací polévky Foto:

Nejlepší vyprošťovací polévky, které zaručeně fungují!

Blíží se silvestrovské oslavy a s nimi je spjata konzumace nejen dobrého jídla, ale i pití. Pokud chcete Nový rok prožít v pohodě a bez následků, myslete na to už teď a...

Postup

  1. Kroupy namočte den dopředu do vody, aby změkly.
  2. Uvařte si vývar z uzených žeber. Žebra nakrájejte na menší kousky, přendejte do hrnce, zalijte vodou nad okraj masa a vařte asi 15 minut.
  3. Poté slijte, zalijte zase vodou a přidejte jednu rozkrojenou cibuli, větší kousky očistěné mrkve, petržele a kousek oloupaného celeru. Přidejte bobkové listy, nové koření, pepř, tymián a sůl.
  4. Vařte při nízké teplotě, nepřiklopené, asi hodinu. Poté sceďte vývar a oberte maso.
  5. Namočené kroupy uvařte v osolené vodě doměkka, dle návodu na obalu. V hrnci orestujte na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
  6. Zalijte vývarem, přidejte prolisované stroužky česneku, majoránku a obrané uzené maso. Vařte do změknutí brambor, asi 20 minut.
  7. Vmíchejte uvařené kroupy a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte čerstvými lístky oregana nebo majoránky.
  8. Až budete servírovat polévku, můžete na dno talířů nastrouhat sýr. Na stůl pak přidejte nasucho upečené krutony z chleba nebo rohlíků, do polévky můžete přidat i ztracené vejce.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz