Suroviny
- anglická slanina 1 plátek
- brambory 50 g
- voda 300 ml
- sůl
- drcený kmín
- majoránka (sušená )
- vejce 1 ks
- česnek 2 stroužky
- hladkolistá petržel
- sádlo 1 lžíce
- chléb 1 krajíc
Postup přípravy
- Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji v hrnci lehce orestovat. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory a vše přelijte horkou vodou. Osolte, okmínujte a přidejte promnutou majoránku. Vařte doměkka.
- Mezitím na sádle orestujte dokřupava na kostičky nakrájený chléb a dejte stranou.
- Vejce prošlehejte v misce a pomalu vlijte do polévky.
- Utřený česnek dejte do misky, přidejte nasekanou petržel a vše zalijte hotovou polévkou. Ozdobte chlebovými krutony a podávejte.
PRIMA TIP: Zkuste do polévky přidat na kostky nakrájený tvrdý sýr nebo uvařené kroupy. Místo vody lze použít i masový vývar, nejlépe uzený.
Vyzkoušejte recept na klasickou poctivou česnečku s bramborem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE