Oukrop – staročeská česnečka s bramborem, slaninou a vejcem

Moje hodnocení
7x

Jsou dny, kdy poctivá česnečka dokáže postavit na nohy. Uvařit ji zvládnete hravě a vyplatí se dělat, i když vaříte jen pro sebe, zkrátka to berte jako lék :) Dobrý český česnek je základ, který léčí, ale brambory, vejce a kousek slaniny zase krásně zasytí.

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji v hrnci lehce orestovat. Přidejte oloupané a na kostky nakrájené brambory a vše přelijte horkou vodou. Osolte, okmínujte a přidejte promnutou majoránku. Vařte doměkka.
  2. Mezitím na sádle orestujte dokřupava na kostičky nakrájený chléb a dejte stranou.
  3. Vejce prošlehejte v misce a pomalu vlijte do polévky.
  4. Utřený česnek dejte do misky, přidejte nasekanou petržel a vše zalijte hotovou polévkou. Ozdobte chlebovými krutony a podávejte.
PRIMA TIP: Zkuste do polévky přidat na kostky nakrájený tvrdý sýr nebo uvařené kroupy. Místo vody lze použít i masový vývar, nejlépe uzený.

Vyzkoušejte recept na klasickou poctivou česnečku s bramborem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Agrární komora


Přečtěte si také

Recepty