Náplň:
Postup přípravy:
- Vodu nalijte do hrnce, přidejte olej a sůl a přiveďte k varu. Do vroucí vody nasypte půl hrnku mouky, odstavte z ohně a chvilku míchejte, než vznikne hustá kaše.
- Vzniklou směs nechte mírně vychladnout a poté pomocí mixéru či v kuchyňském robotu zapracujte vajíčko a lžíci vodky a poté postupně přisypávejte mouku a zpracovávejte ji do těsta. Vzniklé těsto zabalte do fólie a nechte na kuchyňské lince hodinku odpočinout.
- Mezitím připravte náplň. Cibule nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte pomocí lisu na česnek. Petrželovou nať pokrájejte nadrobno. Do mletého masa přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, posekanou petrželovou nať, kefír, sůl a pepř a vše pořádně promíchejte.
- Z těsta vyválejte tenký plát, ze kterého pak vykrajujte kolečka o průměru 12–15 cm. Na jednu půlku těsta položte lžíci náplně, kolečko přeložte a rukama spojte. Vidličkou zmáčkněte okraje.
- Olej nalijte do hlubší pánve či do hrnce a na středním ohni ho zahřejte. Čebureky vkládejte do rozehřátého oleje a smažte na středním ohni, aby se náplň propekla. Po zhruba 3–4 minutách obraťte a smažte další zhruba 2–3 minuty.
- Hotové čebureky vyndejte dírkovanou naběračkou na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte mírně zchladit.
Máte rádi jídla s mletým masem? Pak si musíte uvařit srbské rizoto podle tohoto videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE: Srbské rizoto s mletým masem
Nebo tu máme skvělé recepty na taštičky: