zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Varenyky: Taštičky s náplní z brambor a balkánského sýra
Autor: Garden & Kitchen Varenyky: Taštičky s náplní z brambor a balkánského sýra

Varenyky: Taštičky s náplní z brambor a balkánského sýra

Hodnoceno: 8x
Nejspíš jste o nich už slyšeli. Varenyky jsou plněné těstovinové taštičky, které se hojně servírují na Ukrajině. Podobají se pirohům a určitou podobnost mají i s ravioli. Plní se například vařeným bramborem a nějakým sýrem. Zkuste si tuto specialitu uvařit o víkendu, nebudete litovat.
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Brambory ve slupce uvařte doměkka, sceďte a nechte úplně vychladit.
  2. Mezitím udělejte těsto tak, že zpracujete veškeré suroviny v těsto buď rukama, nebo za pomocí kuchyňského robota.
  3. Těsto by mělo mít konzistenci jako na těstoviny. Těsto zabalte do fólie a nechte na kuchyňské lince odpočinout půl hodiny.
  4. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte a smíchejte s rozdrobeným balkánským sýrem.
  5. Uleželé těsto na pomoučeném válu rozválejte na tenký plát a pomocí formičky či panáka vykrajujte kolečka.
  6. Doprostřed každého kolečka dejte lžičku náplně, přepulte a špičkami prstů slepte, vzniknou půlměsíce.
  7. Do většího hrnce nalijte vodu, dost osolte a přiveďte k varu. 
  8. Vedle na pánvi uzený bok nakrájejte na kostičky a na olivovém oleji osmažte dorůžova.
  9. Do vařící vody opatrně dávejte varenyky, zamíchejte a přiveďte k varu. Jakmile vyplavou nahoru, povařte minutu.
  10. Děrovanou naběračkou vyndejte a smíchejte s opečeným bokem.
  11. Můžete jíst samotné nebo se zakysanou smetanou. 
Varenyky: Taštičky s náplní z brambor a balkánského sýra
Autor: Garden & Kitchen Varenyky: Taštičky s náplní z brambor a balkánského sýra

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz