Řecké pórkové taštičky plněné vepřovým masem

Moje hodnocení
5x

Mimořádně delikátní záležitost, jakou bychom očekávali spíš u Francouzů. Uplatní se jako předkrm, ale je to i geniální zeleninové jídlo na úrovni.

4 porce
90 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Pórky pečlivě promyjte ve vodě. Odstraňte vnější listy a vložte pórky na 5 minut do vroucí osolené vody, aby zvláčněly. Pak je sceďte, opatrně rozkrojte po délce, ale nedokrojte, oddělte jednotlivé vrstvy listů, rozevřete je a zploštěte.
  2. V pánvi rozehřejte 5 lžic oleje, přidejte malý nakrájený pórek a smažte na mírném stupni 3 minuty, promíchávejte. Vmíchejte mleté maso, roztírejte ho vařečkou a opékejte, až začne hnědnout. Vmíchejte k němu rýži, koření a bylinky, vlijte 120 ml vody, osolte, opepřete a na mírném stupni vařte, až se voda vstřebá. Nechte vychladnout.
  3. Lžíci směsi položte na konec každého pórku a překládáním vytvořte jakési trojúhelníkové taštičky. Klaďte je vedle sebe do vyšší pánve a zakapejte zbylým olejem. Přímo na pórky položte pevně přiléhající talíř, vlijte 450 ml vroucí vody, pánev přikryjte pokličkou a na mírném stupni vařte 1 hodinu.
  4. Vejce rozšlehejte s citronovou šťávou a vmíchejte k nim malou naběračku šťávy z pórků. Vzniklou emulzí přelijte pórkové taštičky a sundejte z plotýnky. Podávejte horké.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty