Srbské rizoto s mletým masem a strouhaným sýrem

Moje hodnocení
47x

Jestli bylo nějaké jídlo ze školní jídelny oblíbené, bylo to srbské rizoto. Kombinace rýže, mletého nebo najemno nakrájeného masa a letní zeleniny prostě chutná dobře za všech okolností! Když ho ale připravíte doma a s péčí, může být opravdu mimořádně dobré. Navíc je to jídlo z jedné pánve, kterým nakrmíte celý dům :)

6 porcí
60 minut
balkánská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hluboké nepřilnavé pánvi nebo v kastrolu orestujte na olivovém oleji cibuli nahrubo nakrájenou dosklovata.
  2. Přidejte mleté maso, snažte se ho vařečkou rozdělit na co nejmenší kousky, a restujte asi 5 minut dohněda. Přihoďte nasekaný česnek a papriky nakrájené na kostičky.
  3. Restujte asi 3 minuty, poté směs osolte a dochuťte čubricou. Přimíchejte rajský protlak a rajčata nakrájená na kostičky. Po 2 minutách přidejte uzenou a pálivou papriku, propláchnutou rýži a mražený hrášek. Vše promíchejte a zalijte horkým vývarem (v nouzi stačí i voda).
  4. Zamíchejte, dosolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou, zmírněte plamen na minimum a duste 20 minut. Vypněte oheň a nechte ještě pod pokličkou 5 minut dojít.
  5. Podávejte posypané nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou, případně s plátky chilli papričky.

Vyzkoušejte také recept na výborné cuketové rizoto podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty