Bezlepkový cuketový dortík s kokosem a kešu ořechy

Moje hodnocení
2x

Použití různých ořechových mouk je stále populárnější. Jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu, ale i v klasickém jídelníčku mají své místo. Jsou sice kaloricky výživnější, ale obsahují zdravé tuky a rozhodně jsou zdravější než bílá mouka. Chuťově neutrální cuketa se v tomto moučníku postará o vláčnost, kešu ořechy dodají křupavý element.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve ve velké míse smíchejte suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, kakao, cukr, skořici a ořechy.
  2. Postupně pak přidávejte zbylé ingredience. Celou směs promíchejte a dejte do vymazané formy. Pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Recept připravil @vojta.fiala_food pro Diana – svět oříšků, kde koupíte suroviny na tento koláč.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vojta Fiala


Přečtěte si také

Recepty