redakce Prima FRESH

Rychlé fazolové brownies bez mouky – dokonalý bezlepkový dezert

Moje hodnocení
5x

Neobyčejné schopnosti fazolí, které se dokážou v těstech, i těch sladkých, chovat jako mouka, dokazují populární brownies – tam ji dokonce fazole zcela nahrazují. No není to geniální?

20 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhranný pekáček o rozměrech cca 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
  2. Všechny přísady kromě čokoládových pecek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu přesuňte do pekáčku, rovnoměrně uhlaďte, posypte čokoládovými peckami, vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut, až bude těsto na povrchu suché a lesklé, ale uvnitř ještě vláčné.
  3. Nechte asi 30 minut chladnout, pak nakrájejte.
PRIMA TIP: Do těsta můžete samozřejmě přidat i jiné oblíbené přísady, jako jsou nasekané ořechy či mandle, namočené rozinky nebo brusinky, kousky čokolády jiné barvy apod. Také zdobení je na vás – různé čokoládové či cukrové polevy, poprášení moučkovým cukrem či kakaem, možnosti jsou nekonečné.

Vyzkoušejte recept na klasické čokoládové brownies podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty