Suroviny
- černé fazole (konzervované, scezené a propláchnuté) 420 g
- vejce (velká) 3 ks
- cukr krupice 150 g
- kakao 50 g
- máslo (rozpuštěné) 60 g
- mletá skořice 1 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl 1/4 lžičky
- čokoláda (pecky) 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhranný pekáček o rozměrech cca 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
- Všechny přísady kromě čokoládových pecek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu přesuňte do pekáčku, rovnoměrně uhlaďte, posypte čokoládovými peckami, vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut, až bude těsto na povrchu suché a lesklé, ale uvnitř ještě vláčné.
- Nechte asi 30 minut chladnout, pak nakrájejte.
PRIMA TIP: Do těsta můžete samozřejmě přidat i jiné oblíbené přísady, jako jsou nasekané ořechy či mandle, namočené rozinky nebo brusinky, kousky čokolády jiné barvy apod. Také zdobení je na vás – různé čokoládové či cukrové polevy, poprášení moučkovým cukrem či kakaem, možnosti jsou nekonečné.
Vyzkoušejte recept na klasické čokoládové brownies podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE