redakce Prima FRESH

Rychlé fazolové brownies bez mouky – dokonalý bezlepkový dezert

Moje hodnocení
14x

Neobyčejné schopnosti fazolí, které se dokážou v těstech, i těch sladkých, chovat jako mouka, dokazují populární brownies – tam ji dokonce fazole zcela nahrazují. No není to geniální?

20 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhranný pekáček o rozměrech cca 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
  2. Všechny přísady kromě čokoládových pecek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu přesuňte do pekáčku, rovnoměrně uhlaďte, posypte čokoládovými peckami, vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut, až bude těsto na povrchu suché a lesklé, ale uvnitř ještě vláčné.
  3. Nechte asi 30 minut chladnout, pak nakrájejte.
PRIMA TIP: Do těsta můžete samozřejmě přidat i jiné oblíbené přísady, jako jsou nasekané ořechy či mandle, namočené rozinky nebo brusinky, kousky čokolády jiné barvy apod. Také zdobení je na vás – různé čokoládové či cukrové polevy, poprášení moučkovým cukrem či kakaem, možnosti jsou nekonečné.

Vyzkoušejte recept na klasické čokoládové brownies podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Skvělé recepty na absolutně dokonalé brownies

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty