Suroviny
- černé fazole (konzervované, scezené a propláchnuté) 420 g
- vejce (velká) 3 ks
- cukr krupice 150 g
- kakao 50 g
- máslo (rozpuštěné) 60 g
- mletá skořice 1 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl 1/4 lžičky
- čokoláda (pecky) 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Čtverhranný pekáček o rozměrech cca 20 x 20 cm vyložte papírem na pečení.
- Všechny přísady kromě čokoládových pecek rozmixujte dohladka. Vzniklou hmotu přesuňte do pekáčku, rovnoměrně uhlaďte, posypte čokoládovými peckami, vložte do trouby a pečte 25 až 30 minut, až bude těsto na povrchu suché a lesklé, ale uvnitř ještě vláčné.
- Nechte asi 30 minut chladnout, pak nakrájejte.
PRIMA TIP: Do těsta můžete samozřejmě přidat i jiné oblíbené přísady, jako jsou nasekané ořechy či mandle, namočené rozinky nebo brusinky, kousky čokolády jiné barvy apod. Také zdobení je na vás – různé čokoládové či cukrové polevy, poprášení moučkovým cukrem či kakaem, možnosti jsou nekonečné.
Vyzkoušejte recept na klasické čokoládové brownies podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Skvělé recepty na absolutně dokonalé brownies