Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou

Moje hodnocení
3x

Vyzkoušejte známé cukroví v bezlepkové verzi. S těstem se díky mandlím, marcipánu a bílku dobře pracuje, slavnostní dojem umocní bílá cukrová poleva. V chuti vás překvapí křupavé mandle.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bílek 1 ks
  • vejce (sůl) 1 špetka
  • jemný krupicový cukr 250 g
  • mleté neloupané mandle 150 g
  • nasekané neloupané mandle 100 g
  • marcipán 125 g
  • mletá skořice 1 lžička
  • moučkový cukr na vyvalování

Poleva

Postup přípravy

  1. Z bílku a soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně k němu zašlehávejte krupicový cukr.
  2. V misce prohněťte mleté i nasekané mandle, marcipán a skořici a ke směsi zapracujte sníh. Ušlehejte také bílek na polevu a postupně k němu zašlehejte moučkový cukr.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C.
  4. Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a rozválejte na ní těsto do výšky asi 6 až 8 mm. Potřete ho polevou a pak z těsta vykrajujte hvězdičky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 12 minut, až hvězdičky zpevní.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty