Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vyzkoušejte známé cukroví v bezlepkové verzi. S těstem se díky mandlím, marcipánu a bílku dobře pracuje, slavnostní dojem umocní bílá cukrová poleva. V chuti vás překvapí křupavé mandle.
Postup přípravy
-
Z bílku a soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně k němu zašlehávejte krupicový cukr.
-
V misce prohněťte mleté i nasekané mandle, marcipán a skořici a ke směsi zapracujte sníh. Ušlehejte také bílek na polevu a postupně k němu zašlehejte moučkový cukr.
-
Troubu předehřejte na 170 °C.
-
Pracovní plochu poprašte moučkovým cukrem a rozválejte na ní těsto do výšky asi 6 až 8 mm. Potřete ho polevou a pak z těsta vykrajujte hvězdičky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 12 minut, až hvězdičky zpevní.
Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Skořicové bezlepkové hvězdičky s cukrovou polevou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD