Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem
Zdroj: Lucky Alvin
Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem
Zdroj:
Lucky Alvin
Tradiční americké brownies patří mezi jednoduché a hodně oblíbené moučníky. Intenzivní chuť čokolády a vláčná konzistence uspokojí každého, koho právě honí mlsná. Zkuste variantu bez lepku s použitím kokosové mouky a vláčnost a příjemnou chuť dodejte díky máslu z kešu ořechů.
1 porce
60 minut
americká
Suroviny
-
máslo
(kešu máslo (např. Lucky Alvin))
250 g
-
ovocné pyré
(jablečné)
260 g
-
med
(nebo erythritol)
30 g
-
kakao
(kvalitní,holandského typu)
60 g
-
čokoládový protein
(lze vynechat)
30 g (1 odměrka)
-
čokoláda
(75 % kakaa)
100 g
-
kokosová mouka
35 g
-
pekanové ořechy
(nebo solené kešu ořechy, nasekané)
1 hrst
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
-
Kešu máslo, pyré a med nebo erythritol dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
-
Čokoládu nasekejte na kousky.
-
Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a 3/4 kousků čokolády. Vše promíchejte.
-
Menší pečicí formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies. Brownies posypte zbylými kousky čokolády a ořechy.
-
Vložte do trouby a pečte 20 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout. Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.
Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem 2
Zdroj: Lucky Alvin
Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem 2
Zdroj:
Lucky Alvin