Suroviny
- máslo (kešu máslo (např. Lucky Alvin)) 250 g
- ovocné pyré (jablečné) 260 g
- med (nebo erythritol) 30 g
- kakao (kvalitní,holandského typu) 60 g
- čokoládový protein (lze vynechat) 30 g (1 odměrka)
- čokoláda (75 % kakaa) 100 g
- kokosová mouka 35 g
- pekanové ořechy (nebo solené kešu ořechy, nasekané) 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Kešu máslo, pyré a med nebo erythritol dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
- Čokoládu nasekejte na kousky.
- Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a 3/4 kousků čokolády. Vše promíchejte.
- Menší pečicí formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies. Brownies posypte zbylými kousky čokolády a ořechy.
- Vložte do trouby a pečte 20 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout. Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.
Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem 2 Zdroj: Lucky Alvin