Bezlepkové čokoládové brownies s kešu máslem

Moje hodnocení
3x

Tradiční americké brownies patří mezi jednoduché a hodně oblíbené moučníky. Intenzivní chuť čokolády a vláčná konzistence uspokojí každého, koho právě honí mlsná. Zkuste variantu bez lepku s použitím kokosové mouky a vláčnost a příjemnou chuť dodejte díky máslu z kešu ořechů.

1 porce
60 minut
americká

Suroviny

  • kešu máslo (např. Lucky Alvin) 250 g
  • jablečné pyré 260 g
  • med nebo erythritol 30 g
  • kvalitní kakao holandského typu 60 g
  • čokoládový protein (lze vynechat) 30 g (1 odměrka)
  • čokoláda (75 % kakaa) 100 g
  • kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
  • kokosová mouka 35 g
  • pekanové nebo solené kešu ořechy, nasekané 1 hrst

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  2. Kešu máslo, pyré a med nebo erythritol dejte do rendlíku a vše na mírném stupni za stálého míchání propojte do celistvé hmoty.
  3. Čokoládu nasekejte na kousky.
  4. Do rendlíku nyní přidejte kakao, kokosovou mouku, kypřící prášek a 3/4 kousků čokolády. Vše promíchejte.
  5. Menší pečicí formu vyložte pečicím papírem a přendejte do ní čokoládovou směs na brownies. Brownies posypte zbylými kousky čokolády a ořechy.
  6. Vložte do trouby a pečte 20 minut. Po upečení nechte úplně vychladnout. Poté brownies nakrájejte a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lucky Alvin


Přečtěte si také

Recepty