Super jednoduše bez masa

Bez masa: Plněné a zapečené tex-mex tortilly podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
1x

Texasko-mexická kuchyně patří v Americe k nejoblíbenějším, protože většina pokrmů je současně křupavých, hřejivě sytých a pikantních. Plněné tortilla placky přelité kořeněnou rajčatovou omáčkou a zapečené se sýrem vám zvednou náladu.

4 porce
60 minut
mexická

Tortilly

Omáčka

Postup přípravy

  1. Šalotku a česnek oloupejte. Šalotku nakrájejte najemno, česnek nahrubo. V pánvi zahřejte olej a šalotku osmahněte dosklovita. Přidejte česnek, rajčatovou passatu, koření taco, osolte a opepřete a na mírném stupni vařte 10 minut.
  2. Fazole slijte, propláchněte a nechte okapat. Čedar nastrouhejte. Jarní cibulku nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Na střed každé tortilly naneste do řádku osminu fazolí, trochu čedaru (celkem použijte polovinu), bílé části jarní cibulky a nakrájené chilli papričky. Lehce osolte a přeložte.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C. Do hranaté zapékací misky nalijte trochu rajčatové omáčky. Vyskládejte do ní vedle sebe tortilly, zalijte je zbylou rajčatovou omáčkou a posypte rovnoměrně zbylým čedarem. Pečte v předehřáté troubě 20 minut.
  5. Zapečené tortilly rozdělte na talíře, posypte pokrájenou zelenou natí jarní cibulky a podávejte se zakysanou smetanou.
PRIMA TIP: Kořenicí směs taco koupíte už hotovou, například na Košíku od značky Santa Maria, nebo si ji můžete připravit doma. Smíchejte mletou chilli papričku s kmínem, sušeným česnekem, cibulí, oreganem, mletou paprikou a špetkou soli a mletého černého pepře. Chilli a kmínu dejte čtyřikrát víc než ostatních surovin, například 1 lžičku na ¼ lžičku ostatních přísad.

Vyzkoušejte i další skvělé recepty od Zdeňka Pohlreicha

Připravte si výtečný tatarák podle Zdeňka Pohlreicha. Pomůže vám návodný videorecept

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich Super jednoduše bez masa

Nová kuchařka ikonického šéfkuchaře volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, ale tentokrát se zaměřuje na pokrmy bez masa. Na chuti jim to ale vůbec neubírá, naopak, Zdeněk Pohlreich naplno rozehrává kombinace běžně dostupných surovin s oblíbenými asijskými a americkými omáčkami a kořeními a výsledkem je pestrá kolekce pokrmů od snídaně po večeře. Jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i začátečník zůstává. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší kuchařkou je Matka příroda, tak se nechte inspirovat!

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty