Asijský salát s trhaným kuřecím masem podle Kitchenette

Moje hodnocení
3x

Skvělý způsob, jak uplatnit zbytky pečeného kuřete, ale tento salát chutná tak fantasticky, že si kuře budete péct už jen kvůli němu. Spojuje v sobě křupavou zeleninu, šťavnaté pečené maso, pikantní dresink evropského střihu a voňavé bylinky a křupavé oříšky. Zkrátka všechny žádoucí chutě a vůně.

4 porce
30 minut
asijská

Salát

Dresink

K podávání

Postup přípravy

  1. Na dresink oloupejte česnek a nasekejte ho nadrobno, chilli papričku nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte se zbylými surovinami dohladka.
  2. Čtyři hluboké talíře nebo misky vyložte listy ledového salátu. Mrkev očistěte a nastrouhejte na nudličky. Zelí zbavte košťálu a nastrouhejte ho na jemné plátky. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na nudličky, maso natrhejte na jemné proužky. Promíchejte se sójovými výhonky a dresinkem. Rozdělte na talíře s ledovým salátem.
  3. Bylinky natrhejte nebo nasekejte nahrubo a zasypte jimi salát spolu s kešu oříšky a smaženou cibulí. Ihned podávejte se čtvrtkou limety.

Připravte si také původní recept na Caesar salát podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

O svobodě

Markéta Pavleje O svobodě

Po osmi letech od první kuchařky vydává blogerka Kitchenette další osobní kuchařku se svými oblíbenými recepty. Posbírala jich 80 a představuje moderní klasiky vycházející z národní tradice, rodinné poklady, pokrmy vonící dobrodružstvím z jejích cest zejména po Asii i kouzla od jejích tří dětí. Čím je starší, tím víc si Markéta Pavleje cení svobody své i všech bytostí na planetě a v jejím vaření je to znát. Většina receptů je jednoduchých a variabilních při obměnách surovin. Hlavní je, abyste si užili jejich přípravu i sdílení s vašimi blízkými.

www.kitchenetteshop.cz


Přečtěte si také

Recepty