Salát
- ledový salát 1/2 ks
- mrkev 3 ks
- červené zelí 1/4 hlávky
- červená paprika (malá) 1/2 ks
- kuřecí prsa (velké, pečené) 1 ks
- sojové výhonky 1 hrst
Dresink
- česnek 3 stroužky
- chilli papričky (malá) 1 ks
- balzamikový ocet 4 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 8 lžic
- javorový sirup 3 lžíce
- sůl 1 lžička
- voda 2 lžíce
K podávání
Postup přípravy
- Na dresink oloupejte česnek a nasekejte ho nadrobno, chilli papričku nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte se zbylými surovinami dohladka.
- Čtyři hluboké talíře nebo misky vyložte listy ledového salátu. Mrkev očistěte a nastrouhejte na nudličky. Zelí zbavte košťálu a nastrouhejte ho na jemné plátky. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na nudličky, maso natrhejte na jemné proužky. Promíchejte se sójovými výhonky a dresinkem. Rozdělte na talíře s ledovým salátem.
- Bylinky natrhejte nebo nasekejte nahrubo a zasypte jimi salát spolu s kešu oříšky a smaženou cibulí. Ihned podávejte se čtvrtkou limety.
Asijský salát s trhaným kuřecím masem podle Kitchenette Zdroj: O svobodě
Připravte si také původní recept na Caesar salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE