Dresink
Postup přípravy
- Krevety uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka, zhruba 1–2 minuty. Přiklopte je a nechte 5–10 minut ležet v horké vodě.
- Mezitím připravte dresink. Chilli papričku zbavte semen a nakrájejte ji nahrubo. V mixéru typu kutr nebo na smoothie rozmixujte lístky koriandru a máty, česnek, chilli papričku, sůl, strouhanou kůru z ½ limety a šťávu z celé limety na hladkou pastu. Podle potřeby můžete přilít trochu vody.
- Pomelo oloupejte včetně průhledné blanky a rozdělte na jednotlivé dílky. Ostrým nožem rozpulte mango a zbavte ho pecky. Oloupejte ho a dužinu nakrájejte na nudličky.
- Uvařené růžové krevety slijte, zbavte je případně střívka (ve hřbetu) a vložte je do mísy. Přidejte pomelo a mango, přelijte dresinkem a promíchejte. Ihned podávejte nebo nechte 15 minut odležet v ledničce.
PRIMA TIP: Pokud neseženete pomelo, připravte salát z bílého grapefruitu. Doplnit ho můžete i hrstí vařených skleněných nudlí.