Suroviny
- skleněné nudle 100 g
- čerstvé krevety 200 g
- šalotky 3 ks
- hrst cherry rajčátek
- hrst koriandru
- hrst máty
- kešu 2 lžíce
Zálivka
- rybí omáčka 3 lžíce
- thajská sweet chilli omáčka 1 lžíce
- limetková šťáva 2 lžíce
- palmový nebo hnědý cukr 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Chilli paprička 3 ks
- horká voda 2 lžíce
Postup přípravy
- Krevety oloupejte, vyndejte střívko a dejte vařit.
- Jakmile zčervenají, vyndejte a dejte stranou.
- Kešu ořechy orestujte na sucho na pánvi. Nudle připravte podle návodu.
- Šalotky nakrájejte na jemné plátky, rajčata rozčtvrťte. Mátu a koriandr jen rukou potrhejte.
- Zálivka: V horké vodě rozpusťte cukr, česnek prolisujte, papričky nakrájejte (já semínka nechávám, nevadí mi) a veškeré ingredince smíchejte dohromady.
- Zbytek limetky můžete pokrájet a vhodit do salátu.