Thajský salát kaek se smaženým tofu a arašídovým dresinkem

Moje hodnocení
3x

Thajský salát kaek vás překvapí zejména netradiční kombinací chutí. Čerstvou zeleninu doplňuje sytý arašídový dresink a delikátní vejce natvrdo, které dodá bílkoviny.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • arašídový nebo slunečnicový olej na smažení
  • pevné tofu 2 bločky
  • mungo klíčky 125 g
  • vigna čínská, lusky nakrájené na 2,5cm kousky 125 g
  • rajčata, nakrájená na tenké plátky 2 ks
  • salátová okurka, nakrájená na tenké plátky 1/2 ks
  • bílé zelí, najemno nakrájené 1/4 hlávky
  • vejce natvrdo, oloupaná a rozčtvrcená 2 ks

Dresink

Postup přípravy

  1. Na arašídový dresink rozehřejte ve woku nebo na pánvi olej a rozmíchejte v něm kari pastu. Přidejte kokosové mléko, sůl, cukr a arašídy a důkladně promíchejte. Ve chvíli, kdy se kokosové mléko začne vařit, sejměte pánev ze sporáku.
  2. Na salát nejdříve naplňte wok nebo hrnec asi do jedné třetiny olejem a zahřejte ho. Do rozpáleného oleje vložte děrovanou naběračkou tofu a fritujte ho, dokud nezezlátne. Poté ho z oleje vyjměte a osušte papírovými utěrkami.
  3. Naaranžujte veškerou zeleninu a vejce do salátové mísy, přidejte na tenké plátky nakrájené tofu a servírujte s arašídovým dresinkem.

PRIMA TIP: Vigna čínská je jednoletá rostlina, která tvoří dlouhé tenké lusky. Na pěstování je nenáročná. Pokud ji na zahradě nemáte, použijte do tohoto receptu zelené fazolky, cukrový hrášek nebo výhonky mladého česneku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty