Speciály

TOP recepty s křehkým pórkem v hlavní roli

Pórek je v našich končinách oblíbená zelenina, která má v kuchyni mnoho využití. Můžete ji využít do základu spousty pokrmů, podobně jako cibuli, ale umí zahrát i hlavní roli! A právě tyto recepty vám dnes představíme...

Pórek je velmi zdravý, plný prospěšných látek, vitaminů a vlákniny. Navíc je nízkokalorický, takže ho můžete sníst spoustu a svému tělu uděláte jen a jen radost. Také je velmi ekonomický, sníst se dá totiž celý, včetně zelených konců listů, v kterých je dokonce nejvíc vitaminů. Pokud vám ale úplné konce připadají už příliš chuťově výrazné nebo tuhé, určitě je nevyhazujte a raději je vhoďte do hrnce při vaření vývarů.

Z pórku se připravuje oblíbená polévka v mnoha různých variantách, skvělý je i jako velmi chutná příloha například k rybám. Pórek lze nakrájet na velké špalíky a péct společně s kuřetem, celé pórky můžete zapéct se sýrem nebo ugrilovat. Velmi oblíbený je pórek jako náplň do slaných koláčů. Každopádně neváhejte a užijte si sezonu mladého, křehkého pórku s jemnou chutí.

Nápadů na zpracování pórku máme spoustu a vy si jen vyberte, čím začít!

Recepty