S věkem si ovšem rozšiřujeme obzory a repertoár placatých pokrmů se rozšiřuje s tím, jak do svého jídelníčku pouštíme nové suroviny.
Možnosti jsou téměř nekonečné. Ať už si uděláte sladké lívance či palačinky, nebo se pustíte do zeleninových variací. Ty jsou zvláště povedené a dá se s nimi přímo kouzlit. Placičky květákové, kapustové, čočkové, s kukuřicí... Nebo nesmrtelné bramboráky, kterým lze dát nový švih přidáním dalších ingrediencí. Zkuste třeba brambory doplnit nastrouhanou cuketou, mrkví, batáty nebo červenou řepou. V této formě snědí zeleninu i hodně mlsné děti.
A v neposlední řadě jsou oblíbené i placičky z masa. Nejen klasické karbanátky a v poslední době i velmi módní burgery, placky můžete udělat třeba i z konzervavaného tuňáka a jsou výtečné!