Suroviny
- kokos (sušený) 95 g
- hladká mouka 95 g
- vejce 1 ks
- kokosové mléko 240 ml
- med 1 lžíce
- slunečnicový olej
- mango 1 ks
Limetkový sirup
- cukr krupice 150 g
- voda 160 ml
- limetka 4 ks
Postup přípravy
- Sušený kokos dejte do mixéru a rozmixujte ho na moučku (cca 1 minuta). K rozmixovanému kokosu přidejte mouku spolu s kypřicím práškem a několikrát vše krátce promixujte. Sypké suroviny přesypejte do větší mísy, přidejte prošlehané vejce, kokosové mléko, 1 lžíci medu a důkladně prošlehejte. Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte ho 15 minut odpočinout.
- Mezitím připravte limetkový sirup. Cukr krystal dejte spolu s vodou, šťávou ze 4 limetek a nastrouhanou kůrou z 1 limetky (pouze zelená část) do malého hrnce. Za stálého míchání přiveďte k varu. Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhněte plamen a sirup nechte následujících 15 minut probublávat. Sirup by měl zhoustnout.
- Na mírném ohni v pánvi rozpalte slunečnicový olej. Větší polévkovou lžící naberte lívancové těsto a vlijte ho do rozpáleného oleje. Lžící vytvarujte lívanec, který pečte z obou stran dozlatova. Podle velikosti pánve pečte najednou 2–4 lívance. Upečené lívance zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Pokud je potřeba, přidejte do pánve další olej a pokračujte v pečení zbývajících lívanců.
- Mango oloupejte a nakrájejte na proužky. Upečené lívance ihned podávejte polité limetkovým sirupem a plátky manga.