Speciály

Parádní recepty na šťavnatá žebírka aneb Nejlepší obíračka!

Upečeným žebírkům obaleným šťavnatým masem se dá jen těžko odolat. Vzbuzuje v nás pocity lovců, a většina z nás si čas od času ráda dopřeje ten pocit vzít do ruky kost a prachsprostě ji okousat :)

Má to ještě jednu výhodu, žebírka jsou relativně levná, platíme totiž i váhu kostí, ale když dobře vyberete, uvidíte, že je na nich masa spoustu! Péct se dají žebra vepřová i hovězí, fajnšmekři můžou vyzkoušet i žebírka jehněčí (s rozmarýnem a citronem je to velká dobrota!).

Blíží se sezona grilovaček a žebra jsou na gril jako dělaná. Jen je doporučujeme předpéct v troubě a na závěr zagrilovat na venkovním grilu, který jim dodá tu báječnou kouřovou příchuť.

Vybrali jsme pro vás recepty, s kterými vykouzlíte z "obyčejných" žebírek naprostou lahůdku:

Recepty