Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou
Zdroj: Svatava Vašková
Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou
Zdroj:
Svatava Vašková
Pomalé pečení dokáže s masem divy! Pokud mu dopřejete dlouhý pobyt v troubě s nižší teplotou, bude neuvěřitelně měkké a šťavnaté. Hovězí žebra skvěle doplní výtečná BBQ omáčka s kouřovou příchutí, kterou zvládnete bez potíží vyrobit doma. Je tak dobrá, že jí můžete rovnou vyrobit větší množství – hodí se i jako jedlý dárek!
4 porce
120 minut
americká
Další recepty z konzervovaných rajčat najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
-
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Nyní do hrnce přidejte sladkou a uzenou papriku, kajenský pepř, římský kmín a rajský protlak Mutti a krátce vše společně zasmažte. Pozor, aby se směs nezačala připalovat! Poté ji zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Dochuťte solí a pepřem.
-
Hovězí žebra osolte, dejte do pekáče a nalijte na ně 2/3 omáčky a trošku podlijte vodou. Maso dejte péct na 4 hodiny při 120 °C zakryté alobalem nebo poklicí do změknutí. Poté maso odkryjte a dopékejte ještě půl hodinu při 180 °C.
-
Hotová žebra podávejte se zbylou BBQ omáčkou a čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.
Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou 2
Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou 2
Vyznáte se v produktech značky Mutti? Nabídka je opravdu široká...