Je to klasický recept z americké kuchyně, který lze připravit v troubě nebo v pomalém hrnci. K marinádě se také výborně hodí hovězí a jehněčí žebra nebo taky kuřecí stehna. Pokud budete vařit v pomalém hrnci, požádejte v řeznictví o nasekání žeber na menší kousky, které se do hrnce vejdou.
4 porce
120 minut
Suroviny
mletá uzená paprika
1 lžíce
chilli vločky
1 lžička
čerstvě namletý bílý pepř
2 lžičky
melasa
3 lžíce
Javorový sirup
3 lžíce
vločková sůl
1 lžíce
česnek, rozmačkaný
4 stroužky
najemno nastrouhané oloupané jablko Granny Smith
1 ks
vepřová žebra
2 kg
salát z listové zeleniny k podávání
Postup přípravy
V POMALÉM HRNCI: V pomalém hrnci smíchejte mletou papriku, chilli, pepř, melasu, javorový sirup, sůl, česnek, jablko a ocet. Přidejte žebra, obalte je ve směsi a vařte 4 hodiny na vysokém stupni. V polovině vaření žebra obraťte.
Vyndejte žebra a zakryjte je alobalem. Omáčku z pomalého hrnce přelijte do hrnce, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.
Potřete žebra lepkavou omáčkou a podávejte s velkým salátem z listové zeleniny.
V TROUBĚ: Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte pekáč pečicím papírem.
V malém hrnci smíchejte mletou papriku, chilli, pepř, melasu, javorový sirup, sůl, česnek, jablko a ocet a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte 10 minut mírně vařit. Omáčku nechte vychladnout.
Do pekáče vložte žebra a potřete je omáčkou. Zakryjte pekáč pevně alobalem a pečte 2 hodiny, potom alobal odstraňte a pečte ještě 30 minut, dokud žebra nezměknou. V polovině pečení žebra obraťte a potřete omáčkou.
Podávejte s velkým salátem z listové zeleniny.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.