návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lepkavá vepřová žebra nasladko

Hodnoceno: 0x
4 porce
nad 2 hodiny
Lepkavá vepřová žebra nasladko
Autor: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce Lepkavá vepřová žebra nasladko
Je to klasický recept z americké kuchyně, který lze připravit v troubě nebo v pomalém hrnci. K marinádě se také výborně hodí hovězí a jehněčí žebra nebo taky kuřecí stehna. Pokud budete vařit v pomalém hrnci, požádejte v řeznictví o nasekání žeber na menší kousky, které se do hrnce vejdou.

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: V pomalém hrnci smíchejte mletou papriku, chilli, pepř, melasu, javorový sirup, sůl, česnek, jablko a ocet. Přidejte žebra, obalte je ve směsi a vařte 4 hodiny na vysokém stupni. V polovině vaření žebra obraťte.
  2. Vyndejte žebra a zakryjte je alobalem. Omáčku z pomalého hrnce přelijte do hrnce, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Potřete žebra lepkavou omáčkou a podávejte s velkým salátem z listové zeleniny.
  4. V TROUBĚ: Předehřejte troubu na 160 °C a vyložte pekáč pečicím papírem.
  5. V malém hrnci smíchejte mletou papriku, chilli, pepř, melasu, javorový sirup, sůl, česnek, jablko a ocet a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte 10 minut mírně vařit. Omáčku nechte vychladnout.
  6. Do pekáče vložte žebra a potřete je omáčkou. Zakryjte pekáč pevně alobalem a pečte 2 hodiny, potom alobal odstraňte a pečte ještě 30 minut, dokud žebra nezměknou. V polovině pečení žebra obraťte a potřete omáčkou.
  7. Podávejte s velkým salátem z listové zeleniny.

Lepkavá vepřová žebra nasladko  Foto: Lepkavá vepřová žebra nasladko; foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč

Související témata: Hlavní jídla