Grilovaná vepřová žebírka na medu

Moje hodnocení
6x

Šťavnaté maso na vepřových žebírkách se báječně hodí k úpravě na grilu. Vyzkoušejte výtečnou marinádu s medem, sójovou omáčkou a rajským protlakem, která na mase krásně zkaramelizuje, mleté chilli dodá říz.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • vepřová žebírka 1 kg
  • lesní med (např. Medokomerc) 4 lžíce
  • rybí omáčka 2 lžíce
  • sójová omáčka 2 lžíce
  • chilli (mleté chilli) 1 lžičky
  • rajský protlak 2 lžíce
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Rajský protlak smíchejte s rybí omáčkou, sójovou omáčkou, chilli, lesním medem, osolte a opepřete.
  2. Žebra naložte do připravené marinády minimálně na 2 hodiny.
  3. Poté dejte do pekáčku, přikryjte poklicí nebo alobalem a pečte v troubě alespoň 2 hodiny.
  4. Nakonec opečte na grilu, aby maso bylo pěkně opečené. (Případně odkryjte poklici a dopečte odkryté v troubě.)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Medokomerc


Přečtěte si také

Recepty