návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Sladkokyselá vepřová žebírka

Hodnoceno: 0x
6–8 porcí
do 2 hodin
Sladkokyselá vepřová žebírka
Autor: Kuchařka Oleje Sladkokyselá vepřová žebírka
Ideální pečínka pro větší společnost – plný pekáč masitých žebírek... Vyzkoušejte třeba tento skvělý recept, kdy se maso peče s výbornou sladkokyselou omáčkou.

Článek

Rumboží žebírka  Foto:

14 receptů na šťavnatá žebírka aneb Nejlepší obíračka!

Upečeným žebírkům obaleným šťavnatým masem se dá jen těžko odolat. Vzbuzuje v nás pocity lovců, a většina z nás si čas od času ráda dopřeje ten pocit vzít do ruky kost a...

Postup

  1. Troubu předehřejte na 190 °C. Vepřové posypte solí, abyste ho dochutili, a položte do pekáče. Přelijte olejem a nechte 25 minut péct.
  2. Vyndejte z trouby a ostrým nožem od sebe oddělte jednotlivá žebra.
  3. Na přípravu omáčky v malém hrnci rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje, vhoďte cibuli a smažte, dokud se nezabarví. Přidejte česnek a dále pomalu smažte. Přimíchejte zbytek ingrediencí a dochuťte pepřem. Vše dobře smíchejte.
  4. Maso vraťte do pekáče, přelijte ho omáčkou, zakryjte alobalem a pečte ještě 1 až 1 ½ hodiny. Podávejte s rýží nebo s vaší oblíbenou přílohou.

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.