Suroviny
- vepřová žebra (nebo kuřecí křidýlka) 500 g
- česnek 4 stroužky
- červená chilli paprička 1 ks
- pepř (čerstvě namletý) 1/2 lžičky
- jarní cibulka 1 ks
- omáčka (nước chấm )
- olej
Postup přípravy
Připravte sladkokyselou zálivku nước chấm. Tu připravte v poměru 4 díly vlažné vody, 1 díl cukru, 1 díl rybí omáčky a ½ dílu octa nebo citronové šťávy. Podle chuti přidejte najemno nasekaný česnek a červenou chilli papričku.
Žebírka nasekejte na kousky dlouhé asi 5 cm.
V pánvi rozehřejte olej a smažte žebra dozlatova. Alternativně je můžete připravit v horkovzdušné fritéze při 180 °C – 10 minut z každé strany, poté je dosmažte v pánvi.
Do pánve pomalu přilijte zálivku a žebra v ní pomalu obracejte, aby se důkladně obalila.
Nechte redukovat, dokud se zálivky nevytvoří lepkavý, lesklý povlak.
Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou.
PRIMA TIPY:
Pokud chcete jemnější chuť, část zálivky zřeďte trochou vývaru.
Pikantnější verzi získáte přidáním nasekané čerstvé chilli papričky přímo do zálivky.
Zkuste servírovat i s čerstvou okurkou nebo nakládanou zeleninou – krásně vyváží sladkokyselou chuť masa.
Vyzkoušejte také oblíbené Bún Chá podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček s rýžovými nudlemi