Suroviny
- vepřová žebra (nebo kuřecí křidýlka) 500 g
- česnek 4 stroužky
- červená chilli paprička 1 ks
- pepř (čerstvě namletý) 1/2 lžičky
- jarní cibulka 1 ks
- omáčka (nước chấm )
- olej
 
    
    
Postup přípravy
- Připravte sladkokyselou zálivku nước chấm. Tu připravte v poměru 4 díly vlažné vody, 1 díl cukru, 1 díl rybí omáčky a ½ dílu octa nebo citronové šťávy. Podle chuti přidejte najemno nasekaný česnek a červenou chilli papričku. 
- Žebírka nasekejte na kousky dlouhé asi 5 cm. 
- V pánvi rozehřejte olej a smažte žebra dozlatova. Alternativně je můžete připravit v horkovzdušné fritéze při 180 °C – 10 minut z každé strany, poté je dosmažte v pánvi. 
- Do pánve pomalu přilijte zálivku a žebra v ní pomalu obracejte, aby se důkladně obalila. 
- Nechte redukovat, dokud se zálivky nevytvoří lepkavý, lesklý povlak. 
- Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou. 
PRIMA TIPY:
- Pokud chcete jemnější chuť, část zálivky zřeďte trochou vývaru. 
- Pikantnější verzi získáte přidáním nasekané čerstvé chilli papričky přímo do zálivky. 
- Zkuste servírovat i s čerstvou okurkou nebo nakládanou zeleninou – krásně vyváží sladkokyselou chuť masa. 
 
                                
        
    Vyzkoušejte také oblíbené Bún Chá podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Bún chả – grilovaný vietnamský bůček s rýžovými nudlemi
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                     
                                    
                                                                         
                                    
                                     
         
     
     
     
     
     
     
     
    