Pečená žebra Memphis se svěžím jablečným salátem
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Pečená žebra Memphis se svěžím jablečným salátem
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Popularita žeber v poslední době raketově vystřelila, protože jsou cenově i snadno dostupná. Žebra je určitě dobré předvařit v osolené vodě s octem z červeného vína. Kyselost octa docela dobře bojuje s tučností žeber. Žebra se pak dají lépe konzumovat, jsou měkká, nevysuší se a jsou šťavnatá.
4 porce
60 minut
americká
Postup přípravy
-
Připravte žebra. Do vroucí osolené vody vložte žebra tak, aby byla zcela ponořena. Přidejte k nim přepůlenou palici česneku a vlijte červený vinný ocet. Ztlumte plamen a uvařte je doměkka, trvá to asi 1,5 hodiny.
-
Mezitím připravte omáčku. Česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Orestujte je na rozpáleném oleji, až se zázvor rozvoní a česnek lehce zezlátne. Vmíchejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přilijte jablečný ocet a povařte na středním plameni asi 2 minuty. Přidejte kečup a uzenou papriku, promíchejte a svařte do zhoustnutí.
-
Uvařená žebra vyjměte z hrnce, nechte okapat a potřete je připravenou omáčkou. Vyskládejte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut v troubě předehřáté na 230 °C.
-
Zatímco se pečou žebra, připravte salát. Ledový salát natrhejte na kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, jablka zbavte jádřince a nakrájejte na tenké plátky, vložte do salátové mísy a promíchejte. Ocet promíchejte se solí a pepřem a metličkou do něj zašlehejte olej. Zálivkou přelijte salát a znovu promíchejte.
Pečená žebra Memphis se svěžím jablečným salátem 2
Zdroj: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka
Pečená žebra Memphis se svěžím jablečným salátem 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Taková normální kuchařka