Rychlá koprová omáčka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Rychlá koprová omáčka Foto:
Rychlá koprová omáčka
Foto: Knorr

Pro milovníky české a moravské kuchyně jsou omáčky nezbytností. My pro vás máme tip, jak si můžete připravit lahodnou koprovku doslova za pár minut. Pokud ji místo knedlíku doplníte brambory a vajíčkem, nebude to ani tak těžké jídlo...

Suroviny
cibule 1 ks
rostlinný olej 3 lžíce
hovězí bujón (připravený z 1 kalíšku Knorr Bohatý bujón Hovězí) 400 ml
Knorr Jíška světlá 3 lžíce
čerstvý kopr, nasekaný 1 svazek
mléko 100 ml
Na dochucení:
jablečný ocet
sůl
čerstvě namletý pepř
K servírování:
vařené nové brambory
vejce uvařená natvrdo
Postup
1

Cibuli jemně nakrájíme, na oleji zesklovatíme.

2

Přidáme 2 lžíce cukru a necháme rozpustit.

3

Zastříkneme octem, necháme odpařit a zalijeme připraveným hovězím vývarem.

4

Do vařícího vývaru nalijeme smetanu a zahustíme jíškou.

5

Přidáme mléko a opláchnutý a nasekaný kopr, krátce povaříme a jemně dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama