Suroviny
- bílé kysané zelí 350 g
- slanina (na plátky) 200 g
- tvaroh 250 g
- jarní cibulka 2 ks
- hladkolistá petržel
- sůl
- pepř
- pečivo (k podávání)
Postup přípravy:
- Zelí párkrát překrojte a dejte do mísy. Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte na pánvi dozlatova.
- Až lehce vychladne, smíchejte ji se zelím a tvarohem. Osolte, opepřete a přimíchejte nasekanou petrželku a jarní cibulku dle chuti.

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou tradiční chuť Valašska pro každou příležitost Zdroj: Kaufland
PRIMA FRESH TIP:
Kaufland představuje novou výrobkovou řadu uzenin, která spojuje tradiční a poctivé řeznické řemeslo s novými postupy. Vlastní značka K-Jarmark Ryzí chuť vychází z oblíbené značky K-Jarmark, pod kterou obchodní řetězec aktuálně nabízí více než 330 výrobků. Novinky z řady uzenin vyrobené výhradně ve spolupráci s českými dodavateli budou dostupné ve všech prodejnách Kaufland a potěší především zákazníky, kterým záleží na kvalitě a původu produktů.
Škvarkovka je klasika, která nesmí chybět. Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Škvarková pomazánka
Nebo vyzkoušejte další valašské speciality: