Suroviny
- hovězí žebra 500 g
- mrkev 4
- cibule 1
- petržel 2
- celer 1
- bobkový list 2 listy
- nové koření 3 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- masox 1 kostka
- sůl
- pepř
Kapání
Postup
- Žebra umyjeme a vložíme do hrnce. Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na větší kusy a přidáme k žebrům. Zalejeme 2–3 litry vody, přidáme koření, masox a při středním plamenu vaříme cca hodinu v tlakovém hrnci.
- Mezitím si nachystáme kapání tak, že vejce s moukou šleháme, dokud nemá pevnou konzistenci. Přes síto poté cedíme noky do vroucího vývaru.
Autor receptu: Lucie Sabelová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!