Suroviny
- těstoviny (nejlépe malá kolínka ) 200 g
- vejce 6 ks
- majonéza 200 g
- hořčice (žlutá nebo dijonská) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- mletá uzená paprika 1 lžička
- červená cibule (menší) 1 ks
- jarní cibulka 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík

Postup přípravy
- Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente, tedy na skus. Poté je slijte, v sítu propláchněte studenou vodou a zakápněte rostlinným olejem, lehce promíchejte.
- Zároveň v jiném rendlíku uvařte vejce natvrdo. Vejce ideálně vyndejte z lednice s půlhodinovým předstihem. Do rendlíku natočte horkou vodu z kohoutku, vložte do něj vejce a přiveďte k varu. Na středním plameni vařte 9 minut. Poté vejce slijte a zchlaďte ve studené vodě. Poté vejce oloupejte.
- Ve velké míse smíchejte majonézu s hořčicí, osolte, opepřete a dochuťte uzenou paprikou.
- Do mísy přendejte uvařené těstoviny, nadrobno nakrájenou červenou cibuli, jarní cibulku, řapíkatý celer a na kostičky nakrájená vejce.
- Něžně promíchejte a přendejte do servírovací mísy. Navrch můžete poprášit uzenou paprikou a posypat další jarní cibulkou.
PRIMA TIP: V sezóně můžete do salátu přimíchat nasekaný medvědí česnek.
Vyzkoušejte také tradiční vajíčkový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976