Jarní salát s pampeliškou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jarní salát s pampeliškou Foto:
Jarní salát s pampeliškou
Foto: Vlado Kníž

Přivítejte jaro po vzoru Zdeňka Pohlreicha a připravte si skvělý jarní salát s pampeliškami!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rukola
listy pampelišky
ředkvičky
chleba
rostlinný olej
Na dresink:
šalotka
citronová šťáva
rostlinný olej
sůl
Postup
1

Nejdřív si připravte dresink: šalotku nakrájejte nadrobno, přidejte balzamikový ocet, citronovou šťávu, rostlinný olej, osolte a opepřete. Spojte všechny ingredience dohromady a nechte odležet.

2

V míse smíchejte rukolu, listy pampelišky a ředkvičky nakrájené na kolečka. Na rostlinném oleji orestujte plátky chleba z obou stran.

3

Salát nandejte do hlubokého talíře, pokapejte dresinkem a podávejte s opečeným chlebem potřeným česnekem.

4

Jarní salát s pampeliškou Foto: Jarní salát s pampeliškou, foto: Vlado Kníž

Připravte si salát spolu se šéfem podle videoreceptu:

Videa

reklama

reklama