Suroviny
- hladká mouka 500 g
- droždí 1
- voda 6 PL
- tvaroh 1
- kapie
- pomazánkové máslo
- česnek
- klobása
- okurka
- rajče
- ananas
- červená paprika
- petržel
- mix salátu
- sůl
- pepř
Postup
Bagety
- Hladkou mouku smícháme s droždím a solí, necháme vykynout na teplém místě.
- Po vykynutí uděláme bagetky, které dáme péct do trouby.
Pomazánky
- Budapešťská: Smícháme tvaroh, nakrájenou kapii na malé kousky, červenou papriku, sůl a pepř a vše zamícháme.
- Česneková: Pomazánkové přírodní máslo, nastrouháme česnek najemno, přidáme sůl a pepř a zamícháme.
- Tyto pomazánky mažeme na bagetky, nahoře zdobíme klobáskou, okurkou, rajčetem a ananasem dle libosti a chuti.
Autor receptu: Petr Heřmánek