reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pampeliškový med
Autor: archiv Labeta Pampeliškový med

Pampeliškový med: poctivě a krok za krokem

Hodnoceno: 3x
Máte chuť pustit se do domácích medů? Třeba takový pampeliškový je naprosto parádní a svou chutí vás mile překvapí.
nad 2 hodiny
cca 400 g porcí

reklama

Postup

  1. Natrhané květy rozložte na mřížku nebo prkénko a nechte vylézt broučky.
  2. Do hrnce dejte čisté ale nemyté květy. Květy nemyjte pod vodou, připravili byste se o pyl, který je pro kvalitní med nutností!
  3. Zalijte vodou tak, aby byly květy ponořené a přiveďte k varu. Nechte pár minut pobublávat, stáhněte z ohně a přidejte na plátky nakrájené citrony a čisté listy meduňky.
  4. Pokud není vše pod hladinou, směs jemně stlačte vařečkou. Přikryjte utěrkou a zaklopené pod pokličkou nechte louhovat do druhého dne.
  5. Druhý den slijte a vyždímejte tekutinu přes plátýnko nebo látkovou plenku (pozor, barví). Vyždímejte maximum tekutiny a přidejte cukr a špetku kyseliny citronové.
  6. Tekutinu pomalu vařte a dávejte pozor, ať vám nevzkypí a neuteče.
  7. Vařte a redukujte za občasného míchání, než získá konzistenci medu. Podle množství tekutiny to trvá 1–2 hodiny.
Pampeliškový med
Autor: archiv Labeta Pampeliškový med

reklama