Regionální potravina

Grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem

Moje hodnocení
4x

Není nad to, když pokrm lahodí nejen vašim chuťovým pohárkům, ale i oku. Přesně takový je náš recept na pampeliškovo-hruškový salát, kde hraje prim kozí sýr z grilu.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Alobal rozdělte na čtyři čtverce, které posolte, opepřete a zlehka potřete olejem. Poté do alobalu zabalte sýr a grilujte z každé strany 10 minut.
  2. Mezitím opláchněte pampeliškové listy a hrušku nakrájejte na tenké plátky.
  3. Z oleje, medu a octa vyšlehejte zálivku, kterou dochuťte salát před podáváním.

PRIMA TIP: Pro tento recept jsme vybrali špičkový sýr – vítěze prestižního ocenění Regionální potravina ze Zlínského krajeGABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní, z rodinné farmy Zerlina s. r. o., která navazuje na původní hospodaření na Valašsku. A jak chutná jejich perla? Pod ušlechtilou bílou plísní naleznete krémovou konzistenci se smetanovou chutí a lehkým kozím aroma. Vyrábí se ručně podle starého rodinného receptu. Zajímá vás život na farmě v Beskydech a rádi byste ochutnali výrobky z jejich vlastní produkce z kozího či jiného mléka? Mrkněte na www.zerlina.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty