Suroviny
- kozí sýr (zrající kozí sýr s ušlechtilou plísní) 4 ks
- pampeliškový list (mladé ) 100 g
- hruška 2 ks
- olej
- bílý vinný ocet
- med
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Alobal rozdělte na čtyři čtverce, které posolte, opepřete a zlehka potřete olejem. Poté do alobalu zabalte sýr a grilujte z každé strany 10 minut.
- Mezitím opláchněte pampeliškové listy a hrušku nakrájejte na tenké plátky.
- Z oleje, medu a octa vyšlehejte zálivku, kterou dochuťte salát před podáváním.
PRIMA TIP: Pro tento recept jsme vybrali špičkový sýr – vítěze prestižního ocenění Regionální potravina ze Zlínského kraje – GABRIN – zrající kozí sýr pod ušlechtilou plísní, z rodinné farmy Zerlina s. r. o., která navazuje na původní hospodaření na Valašsku. A jak chutná jejich perla? Pod ušlechtilou bílou plísní naleznete krémovou konzistenci se smetanovou chutí a lehkým kozím aroma. Vyrábí se ručně podle starého rodinného receptu. Zajímá vás život na farmě v Beskydech a rádi byste ochutnali výrobky z jejich vlastní produkce z kozího či jiného mléka? Mrkněte na www.zerlina.cz.
Grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem 2 Zdroj: Regionální potravina
Grilovaný kozí sýr s pampeliškovo-hruškovým salátem 3 Zdroj: Regionální potravina