Suroviny
- pampeliškový list 200 g
 - cibule 1 ks
 - máslo 1 lžíce
 - sýr (sýr typu blaťácké zlato) 100 g
 - žloutek 1 ks
 - listové těsto 1 balení
 - muškátový oříšek (nastrouhaný nebo květ) 1 špetka
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř (černý )
 
    
    
Postup přípravy
- Pampeliškové listy dobře omyjte. Ve velkém hrnci ohřejte asi 1,5 litru osolené vody, vhoďte listy a nechejte je asi 1 minutu spařit. Stáhněte z ohně, sceďte, prolijte ledovou vodou, aby nezhnědly, a dejte stranou.
 - Nakrájenou cibuli osmažte na rozpuštěném másle dozlatova, přidejte spařené a nasekané pampelišky a krátce orestujte. Nechejte chvilku vychladnout.
 - Troubu předehřejte na 200 °C. Sýr nastrouhejte. Vmíchejte ho do pampelišek spolu se žloutkem. Směsí plňte listové těsto a vykrájejte z něj požadované tvary. Vložte na plechu do trouby a její teplotu stáhněte na 180 °C. Taštičky pečte dozlatova.
 
PRIMA TIP: Těsto i náplň můžete pojmout jako jeden velký quiche, když se vám nebude chtít balit taštičky. V tom případě můžete přidat další vejce. Masoužrouti mohou nahradit (nebo doplnit) cibuli slaninou.