Speciály

Recepty na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř všechny druhy sýrů, a pokud jim dáte trochu péče, za pár dní se vám odmění velkým chuťovým zážitkem.

Nakládání hermelínů je téměř národním sportem, dokonce se v něm pořádají i soutěže o ten nejlepší nebo ještě lépe nejoriginálnější recept. Jemná chuť sýra si totiž přímo říká o výrazné společníky, proto si můžete vyhrát s výběrem koření i dalších surovin. A obdobně lze nakládat i jiné zrající sýry, které mají po uležení ještě větší grády!

Naložit do sklenice ale můžete i jiné sýry – skvělý je například slaný balkánský sýr nebo ovčí feta, které můžete kombinovat třeba s olivami a vytvořit tak skvělou chuťovku k popíjení vína.

A nezapomeňte ani na roztomilé malé kuličky mozzarelly nebo jednoduché nočky z čerstvého sýra, které si můžete doma připravit sami z prvosurovin – známé jsou pod tajemným názvem labne.

Naložte si doma sýry přesně podle své chuti! Vyberte si z našich receptů ten svůj:

Recepty