Suroviny
- feta nebo balkánský sýr 400 g
- zelené a černé olivy 100 g
- extra panenský olivový olej 2 dl
- Česnek 4 stroužky
- hrst nasekaných bylinek (petržel, tymián, bazalka, máta)
- šťáva z jedné limetky
- Sůl
- celý pepř
Postup přípravy
- Sýr nakrájejte na kostičky. Z oleje, rozmělněného česneku, bylinek, soli, pepře a limetkové šťávy připravte marinádu, do které naložte sýr a nechte dva dny v chladu odležet. Marinovaný sýr podávejte posypaný olivami. Chutná výborně s domácím pečivem.
- Prima tip: Sýr vyndejte z lednice minimálně hodinu před konzumací a uvolněte ho z obalu, aby se plně projevila jeho chuť, vůně a konzistence. V kombinaci s bylinkami a olivovým olejem je pro vaše tělo zdrojem kvalitního vápníku a bílkovin.