Suroviny
- hermelín (sýr Zlatý Pepin) 4 ks
- červené fazole (v tomatě) 50 g
- čočka v konzervě 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- červená cibule (menší) 2 ks
- chilli papričky (kulaté nakládané) 4 ks
- tvaroh (čerstvý) 50 g
- chilli pasta 4 lžičky
- červená paprika (mletá) 1 lžička
- čerstvě namletý pepř
- sůl 2 špetky
- rostlinný olej 200 ml
Postup přípravy
- Zlaté Pepiny podélně rozkrojte a potřete je z obou stran předem utřeným tvarohem s česnekem a špetkou soli. Přidejte ještě po lžičce chilli pasty, kterou hezky rozetřete po celé ploše. Půlky sýrů znovu přiklopte k sobě.
- Čočku a fazole sceďte, ale trochu nálevu v nich nechte. Smíchejte dohromady. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Chilli papričky nakrájejte nebo nechte vcelku.
- Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte směs fazolí a čočky, poté sýr, červenou cibuli, vše zasypejte pepřem a červenou paprikou. Nezapomeňte na kulaté chilli papričky. Takto vrstvěte, dokud není sklenice takřka plná, a vše zalijte olejem, aby byly sýry potopené.
- Nechte uležet maximálně den, dva a poté se do této dobroty můžete pustit. K této „voňavé" náloži se ideálně hodí něco jednoduchého, třeba krajíc čerstvého chleba s vrstvou domácího másla a kefír na zapíjení.