Najděte si recept
Na co máte chuť?

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu
Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!
do 10 minut
3 porce
Suroviny (3 porce)
- Sedlčanský romadur 3 ks
- bílá cibule 1 ks
- červená cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- nakládané perličkové cibulky 2 lžíce
- pár kuliček celého pepře
- mletá červená paprika 1 lžička
- Sůl 1 lžička
- Bobkový list 3 ks
- slunečnicová semínka 1 hrst
- plzeňské pivo 200 ml
- hrubozrnná horčice 2 lžíce
- dobrý slunečnicový olej 150 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
- Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
- Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
- Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se bude dobře nalévat, olej, hořčici, pivo, červenou papriku a sůl. Směsí zalijte sýry tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu; foto: archiv Sedlčanský hermelín