Suroviny
- romadur (Sedlčanský ) 3 ks
- bílá cibule 1 ks
- červená cibule 1 ks
- česnek 3 stroužky
- nakládané cibulky (perličkové ) 2 lžíce
- červená paprika (mletá ) 1 lžička
- bobkový list 3 ks
- slunečnicová semínka 1 hrst
- pivo (plzeňské ) 200 ml
- hrubozrnná hořčice 2 lžíce
- slunečnicový olej (dobrý ) 150 ml
- pepř celý pár kuliček
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
- Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
- Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
- Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
- Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se bude dobře nalévat, olej, hořčici, pivo, červenou papriku a sůl. Směsí zalijte sýry tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.