návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu

Hodnoceno: 0x
3 porce
do 10 minut
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu
Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!

Postup

  1. Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
  3. Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
  4. Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se bude dobře nalévat, olej, hořčici, pivo, červenou papriku a sůl. Směsí zalijte sýry tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto: Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu; foto: archiv Sedlčanský hermelín