Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu

3 porce
do 10 minut
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu Autor: archiv Sedlčanský Hermelín
Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!
Reklama

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...
Reklama

Postup

  1. Romadury rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte sýr a přiklopte.
  3. Proložené romadury začněte vrstvit do sklenice spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
  4. Nakonec rozmíchejte v nádobce, ze které se bude dobře nalévat, olej, hořčici, pivo, červenou papriku a sůl. Směsí zalijte sýry tak, aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselá okurka.
Reklama

Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto: Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu; foto: archiv Sedlčanský hermelín

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama