Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Moje hodnocení
0x

Tento recept je ukázkou toho, že i s pár obyčejnými surovinami lze vytvořit sladký zázrak. Stačí nahrubo nastrouhaná jablka, voňavá skořice a máslo, které se při pečení krásně vsákne do moučné směsi. Výsledek? Křehký a šťavnatý moučník, který voní domovem a chutná nejlépe ještě lehce teplý.

15 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Smíchejte všechny suché přísady ve větší míse. Formu vymažte máslem, vysypte moukou a dno zasypte částí suché směsi.

  2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a promíchejte s vanilkovým cukrem a skořicí. Část směsi rozprostřete na moučný základ a znovu zasypte suchou směsí. Opakujte vrstvení, dokud máte suroviny.

  3. Povrch rovnoměrně pokryjte nastrouhaným máslem a pečte při 190 °C asi 40 minut.

PRIMA TIPY

  • Pro výraznější chuť můžete do jablečné vrstvy přidat hrst nasekaných vlašských ořechů nebo rozinek.

  • Pokud máte rádi sladší moučníky, přisypte do suché směsi trochu více cukru.

Podávejte ještě teplé s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo se zakysanou smetanou.

Vyzkoušejte také hraběnčiny řezy s jablky a ořechy podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Hraběnčiny řezy s jablky a vlašskými ořechy

Inspirujte se dalšími recepty na jablečné moučníky a dezerty

Jablka jsou nejoblíbenější ovoce, které má v českých zemích dlouhou tradici. Jsou zásobárnou zdraví, ale také chuti, a také velmi univerzální surovinou v kuchyni, kterou lze použít do sladkých i slaných pokrmů, chutnají skvěle syrová, ale i tepelně upravená. A absolutní hvězdou se stávají v klasických i netradičních sladkých moučnících.

Tarte Tatin | Šťavnatý jablečný koláč s vanilkou | Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty | Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami | Jablečná přesnídávka | Žemlovka s jablky, tvarohem a sněhem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů