Daniela Turecká / Naložto.cz

Naložený hermelín s houbami a kapustou

Moje hodnocení
0x

Naložit hermelín můžete na spoustu způsobů, záleží jen na vaší fantazii a chuťových preferencích. Pokud hledáte inspiraci a chcete vyzkoušet něco nového, co třeba tuhle chuťovku s houbovou tapenádou a podušenou kapustou? Ideálně se hodí pro podzimní období a určitě vás nadchne!

2 porce
30 minut

Suroviny

  • hermelíny 2 ks
  • lesní houby 1 hrst
  • menší cibulka 1 ks
  • špek nebo slanina 50 g
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • čerstvě namletý pepř
  • majoránka 1 špetka
  • rajčatový protlak 1 lžíce
  • bílá cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • nakládané žampiony 2 lžíce
  • drcené chilli papričky 1 lžíce
  • hrubozrnná sůl
  • rostlinný olej 100 ml

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno. Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek, cibuli a nakrouhanou kapustu. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut. Jakmile houby změknou, zalijte sójovou omáčkou, okořeňte, ale nesolte. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  2. Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. Sýry střídavě vkládejte do sklenice, spolu s ostatními ingrediencemi. Nakonec zalijte rostlinným olejem a nechte 2 dny uležet v pokojové teplotě. Uchovávejte v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniela Turecká / Naložto.cz


Přečtěte si také

Recepty