Daniela Turecká / Naložto.cz

Naložený hermelín s houbami a kapustou

Moje hodnocení
7x

Naložit hermelín můžete na spoustu způsobů, záleží jen na vaší fantazii a chuťových preferencích. Pokud hledáte inspiraci a chcete vyzkoušet něco nového, co třeba tuhle chuťovku s houbovou tapenádou a podušenou kapustou? Ideálně se hodí pro podzimní období a určitě vás nadchne!

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno. Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek, cibuli a nakrouhanou kapustu. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut. Jakmile houby změknou, zalijte sójovou omáčkou, okořeňte, ale nesolte. Sundejte z plotny a nechte vychladnout.
  2. Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, česnek na plátky. Sýry střídavě vkládejte do sklenice, spolu s ostatními ingrediencemi. Nakonec zalijte rostlinným olejem a nechte 2 dny uležet v pokojové teplotě. Uchovávejte v chladu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Daniela Turecká / Naložto.cz


Přečtěte si také

Recepty