návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Naložený pikantní Vysočan z Horácka

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 10 minut
Naložený pikantní Vysočan z Horácka
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Naložený pikantní Vysočan z Horácka
Dobře naložený sýr je skvělá chuťovka, kterou si vychutnáte k pivu i k vínu. Zkuste pikantní verzi s oblíbeným salámem, tohle je dokonalá chlapská lahůdka!

Postup

  1. Hermelíny podélně překrojte a z obou stran jen potřete rajským protlakem, poté přidejte několik koleček salámu a zaklapněte. Nechte chvíli odpočívat při pokojové teplotě.
  2. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na silnější proužky. Chilli papričku opravdu najemno a pozor na oči! Pokud použijete čerstvý celer, také jej očistěte a nastrouhejte nahrubo. Nakládaný celer sceďte z láku, ale nechte i trochu šťávy v něm.
  3. Do předem očištěné sklenice začněte postupně vkládat ingredience. Nejdříve nastrouhaný celer spolu s jarní cibulkou, poté odpočatý sýr, beraní roh a chilli papričku. Prosolujte a opepřete.
  4. Jakmile je sklenice plná, ne úplně po okraj, zalijte řepkovým olejem, který je právě pro Horácko jako takové nejvyužívanějším, díky řepce olejné, která se zde hojně pěstuje.
  5. Sklenice řádně zaklapněte, nechte 2–3 dny uležet a konzumujte. Tento pálivě a až aromaticky naložený horácký Vysočan nejvíc koštuje na pořádném krajíci chleba potřeném vrstvou domácího másla a pro fajnšmejkry se sklenicí podmáslí k tomu na vyvážení pikantnější chutě.

Naložený pikantní Vysočan z Horácka  Foto: Naložený pikantní Vysočan z Horácka , Foto: archiv Sedlčanský Hermelín