Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

ZA BAREM: Itálie v Praze aneb Slunce a Aperol mění terasu v Mánesu na oázu klidu

Moje hodnocení
0x

Pokud si toužíte udělat Aperol nebo Campari Spritz u sebe doma rychle a jednoduše, máme pro vás recept od pánů expertů barmanského řemesla Filipa Jančárka a Milana Zaleše. Připravte se na drink, který nadchne i opravdové fajnšmekry.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • prosecco 9 cl
  • Aperol (nebo Campari dle volby Spritzu) 6 cl
  • sodovka 3 cl
  • plátky pomeranče 1

Při přípravě koktejlů Aperol či Campari Spritz se nechte vést návodným videoreceptem

Postup přípravy

  1. Do velké vinné sklenice nasypte hodně ledu.
  2. Zprvu nalijte 9 cl prosecca.
  3. Přidejte 6 cl Aperolu nebo Campari (dle toho, který ze Spritzů si chcete namíchat).
  4. Dolijte 3 cl sodovky.
  5. Lehce promíchejte barovou lžící, aby se všechny chutě spojily, ale bublinky zůstaly zachované.
  6. Ozdobte plátkem pomeranče.

ČTĚTE VÍCE: Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly

Aperol je ikonický italský aperitiv s jasně oranžovou barvu a jedinečnou hořkosladkou chutí, jehož receptura se od dob svého vzniku v roce 1919 nezměnila. Vzniká infuzí bylin, koření, kořenů a ovoce.

Když jsou podzimní večery horké a město ožívá terasami, jedno konkrétní místo si zaslouží vaši pozornost – Aperol terasa v Mánesu. Skrytá perla na břehu Vltavy láká nejen milovníky osvěžujících drinků, ale i ty, kteří chtějí nasát jedinečnou atmosféru pražského centra.

Prague Cocktail Week

Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena. Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz.

Zdroj receptu

Pavlína Švarcová

šéfeditorka FTV Prima Pavlína Švarcová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů