Při přípravě koktejlů Aperol či Campari Spritz se nechte vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Do velké vinné sklenice nasypte hodně ledu.
- Zprvu nalijte 9 cl prosecca.
- Přidejte 6 cl Aperolu nebo Campari (dle toho, který ze Spritzů si chcete namíchat).
- Dolijte 3 cl sodovky.
- Lehce promíchejte barovou lžící, aby se všechny chutě spojily, ale bublinky zůstaly zachované.
- Ozdobte plátkem pomeranče.
ČTĚTE VÍCE: Není Cobra jako kobra aneb Pulsující srdce Letné kombinuje neotřelé pokrmy i koktejly
Aperol je ikonický italský aperitiv s jasně oranžovou barvu a jedinečnou hořkosladkou chutí, jehož receptura se od dob svého vzniku v roce 1919 nezměnila. Vzniká infuzí bylin, koření, kořenů a ovoce.
Když jsou podzimní večery horké a město ožívá terasami, jedno konkrétní místo si zaslouží vaši pozornost – Aperol terasa v Mánesu. Skrytá perla na břehu Vltavy láká nejen milovníky osvěžujících drinků, ale i ty, kteří chtějí nasát jedinečnou atmosféru pražského centra.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena. Pro více informací sledujte webové stránky praguecocktailweek.cz.