návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pikantní naložený hermelín se salámem

Hodnoceno: 1x
2 porce
do 10 minut
Pikantní naložený hermelín se salámem
Autor: archiv Sedlčanský Hermelín Pikantní naložený hermelín se salámem
V nakládání sýrů jsme přeborníci, a stejně tak i v jejich konzumaci. Vždyť spolu s utopencem a tlačenkou je to nejlepší chuťovka k dobrému pivu! Pokud si chcete se sýrem trochu pohrát a dát mu nový šmrnc, zkuste tento trochu netradiční, ale o to lepší recept.

Postup

  1. Hermelíny podélně překrojte a z obou stran jen potřete rajským protlakem, poté přidejte několik koleček salámu a zaklapněte. Nechejte chvíli odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na silnější proužky. Chilli papričku opravdu najemno a pozor na oči! Pokud použijete čerstvý celer, také jej očistěte a nastrouhejte nahrubo. Nakládaný celer sceďte z láku, ale nechejte i trochu šťávy v něm.
  3. Do předem očištěné sklenice začněte postupně vkládat ingredience. Nejdříve nastrouhaný celer spolu s jarní cibulkou, poté odpočatý sýr, beraní roh a chilli papričku. Prosolujte a opepřete.
  4. Jakmile je sklenice plná, ne úplně po okraj, zalejte řepkovým olejem, který je právě na Horácku nejvyužívanější díky řepce olejné, která se zde hojně pěstuje.
  5. Sklenice řádně zaklapněte, nechejte 2–3 dny uležet a konzumujte. Tento pálivě a až aromaticky naložený horácký Vysočan nejvíc koštuje na pořádném krajíci chleba potřeném vrstvou domácího másla a pro fajnšmejkry se sklenicí podmáslí k tomu na vyvážení pikantnější chutě.