Suroviny
- olomoucké tvarůžky 2 balení
- pivní sýr 2 balení
- cibule 1 ks
- nakládané beraní rohy 6 ks
- uzené maso (prorostlé) 50 g
- sušená rajčata 3 ks
- kapie 4 lžíce
- nové koření 1 lžička
- mletá sladká paprika
- sůl
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- černé pivo 150 ml
- rostlinný olej 150 ml
Ta se dá z lednice odnést třeba na balkón, nebo úplně pryč z domu – někam, kde se najde parťák s podobnou vášní pro pivní sýry. Nikdo pak nemusí ohrnovat nos nad úchvatnou vůní zralého sýra a karamelových tónů, které mu přidalo tmavé pivo.
Postup přípravy
- Pivní sýr nakrájejte na silnější plátky, s tvarůžky nedělejte nic. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, uzené na kostičky. Beraní roh podélně překrojte. Sýry vkládejte střídavě do sklenice spolu beraními rohy, cibulí, sušenými rajčaty a kapií. Nezapomeňte každou vrstvu proložit uzeným. Zasypávejte novým kořením a sladkou paprikou.
- Zalijte nálevem z piva s olejem, solí a kajenským pepřem. Sýry zalijte 2 cm pod okraj a řádně uzavřete (není nad dobře těsnící sklenici pro klid v domácnosti).
- Nechte řádně rozležet 2 dny v pokojové teplotě a následně schovejte před chtivými zraky do lednice. Před podáváním varujte útlocitné jedince, ať vyklidí prostor.