Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Moje hodnocení
0x

Tortilly můžete sice koupit v obchodě, ale domácí jsou rozhodně čerstvější a chutnější. Navíc je můžete připravit z jiné mouky, v našem případě z žitné, která má mnohem lepší výživové vlastnosti než klasická pšeničná. K přípravě stačí jen mouka, voda, olej a sůl a během chvíle snadno vyrobíte základ mnoha oblíbených jídel.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku se solí, olejem a vodou. Těsto zabalte do fólie a nechte nejlépe přes noc odpočinout.

  2. Poté těsto rozdělte na čtyři části, rozválejte na tenké placky (můžete mezi pečicími papíry).

  3. Tortilly opečte na rozpálené suché pánvi z obou stran, dokud mírně nezhnědnou. Nepřepečte je, jde o to, aby byly vláčné a dobře se do nich balila náplň. Tu si zvolte dle svých chutí.

PRIMA TIP: Do tortilly můžete zamotat třeba zbylé chilli con carne s rýží a zakysankou a stvoříte tak výborné tex-mex burrito. Skvělé je i trhané maso a libovolná zelenina, doplněné nějakým dresinkem nebo BBQ omáčkou. Pro jednodušší svačinu do krabičky můžete tortillu namazat trochou žervé, přidat šunku, plátkový sýr a třeba listový salát.

Vyzkoušejte také domácí tortilly s kuřecím masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou

Zdroj receptu

Probio.cz


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů