Suroviny
- žitná chlebová mouka (např. Probio) 250 g
- sůl 1/2 lžičky
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- voda (vlažná) cca 120 ml
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku se solí, olejem a vodou. Těsto zabalte do fólie a nechte nejlépe přes noc odpočinout.
Poté těsto rozdělte na čtyři části, rozválejte na tenké placky (můžete mezi pečicími papíry).
Tortilly opečte na rozpálené suché pánvi z obou stran, dokud mírně nezhnědnou. Nepřepečte je, jde o to, aby byly vláčné a dobře se do nich balila náplň. Tu si zvolte dle svých chutí.
PRIMA TIP: Do tortilly můžete zamotat třeba zbylé chilli con carne s rýží a zakysankou a stvoříte tak výborné tex-mex burrito. Skvělé je i trhané maso a libovolná zelenina, doplněné nějakým dresinkem nebo BBQ omáčkou. Pro jednodušší svačinu do krabičky můžete tortillu namazat trochou žervé, přidat šunku, plátkový sýr a třeba listový salát.
Další recepty z žitné mouky naleznete na www.probio.cz
Vyzkoušejte také domácí tortilly s kuřecím masem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s restovaným kuřecím masem a zeleninou