Suroviny
- mletá uzená paprika 1 lžíce
- sůl 2 lžičky
- česnek 2–3 stroužky
- pepř (čerstvě namletý)
- cibule (velká) 1 ks
- vepřové ramínko (nebo plecko) 2 kg
- černé pivo (na podlévání)
K podávání

Postup přípravy
- Maso obalte v koření a nadrceném česneku, vložte do pekáče, okolo rozložte cibuli nakrájenou na proužky, podlijte trochou piva, pekáč přikryjte a maso pečte při nízké teplotě (130 °C) cca 3,5 – 4 hodiny, až bude zcela měkké a bude se rozpadat na vlákna (můžete ho také připravovat v „pomalém hrnci“, kde se bude péct 10 až 12 hodin na LOW). Pravidelně ho podlévejte pivem.
- Maso nechte vychladnout, pak ho dvěma vidličkami rozdělte na vlákna, promíchejte s výpekem a podávejte ho v rozkrojených žemlích. Můžete k němu podávat různé chuťovky, případně žemle rozpéct, potřít hořčicí a obložit – například cibulí, rajčaty, kyselými okurkami, čerstvým najemno nakrájeným zelím…
PRIMA TIP: Trhané maso můžete také podávat s bramborovou kaší nebo jako chuťovku na topince. Případně ho zabalte do tortilly.
Vyzkoušejte také vepřové trhané maso s domácí BBQ omáčkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Fantastické trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce